Предимства и недостатъци на употребяваните дрехи

second-hand дрехи

Факт е,че не всеки може да си позволи да купи нов и скъп продукт от известна марка,затова магазините втора ръка са много популярни днес. Бумът втора ръка дойде с появата на глобалната криза, особено в Европа. Оттогава употребяваното облекло стана много популярно по целия свят.

В основата на процъфтяващия бизнес с дрехи втора употреба стои факта,че модата се развива много бързо, което води до кратък „живот“ на нещата особено в развитите страни. В Европа се счита за напълно нормално човек да облича няколко пъти нови дрехи и след това да ги изхвърля,затова се е зародила идеята изхвълените неща да бъдат продадени отново,но този път на много по-ниска цена.

На почти всяка жена се е случвало да отвори препълненият й гардероб и да си зададе въпроса "Тази блузка е толкова хубава,но вече не ми става на кого ли да я дам?" или "Жалко ще е да изхвърля този скъп панталон".В тези ситуации магазините за употребявани дрехи могат да ви помогнат.

Нека сега разберем какви са предимствата и недостатъците на употребяваните дрехи.

Недостатък 1: Купуване на ненужни неща.

Замислете се колко пъти сте си купували неща от магазините за употребявани дрехи само защото са евтини.И така излизате от магазина с пълна чанта от различни рокли,поли,блузи,които може би никога няма да облечете.За тези "пристрастени" дами към този тип пазаруване е препоръчително да си купят една дреха,която може да бъде скъпа,но да бъде носена а не да събира прах в иначе препълненият ви гардероб и в крайна сметка накрая да бъда изхвърлена.

Недостатък 2: Специфична миризма.

Факт е,че употребяваните дрехи просто миришат ужасно.Това е свързано с различните препарати,с които се дезинфекцират дрехите.Тази миризма в повечето случаи изчезва след прането на дрехата,но понякога остава и не може да бъде премахната.За хората,които страдат от различни алергии е трудно да влязат в подобен магазин а какво остава да носят тези дрехи.

Недостатък 3: Няма подходящи размери.

Да,това е много неприятно,защото тъкмо си харесате някоя дрешка и се оказва,че не ви става.А както всички знаем употребяваните дрехи не идват в различни размери а само по един брой от модела.

Недостатък 4: Много е трудна комбинацията.

Дори и да си харесате продукт, ще ви отнеме доста време докато намерите с какво да го комбинирате и накрая е възможно да не го облечете никога.

Недостатък 5: Дефекти

Петна и дупки по дрехите - това са проблеми при този тип употребявани дрехи. Трябва внимателно да разгледате нещата, за да не се разочаровате по-късно у дома.

Недостатък 6: Не може да върнете закупеният продукт.

Това е също един от недостатъците на тези магазини.Макар,че някои от тях вече предлагат опция за връщане на продукта,по-голямата част от магазините не приемат връщането на стоката.

Недостатък 7: Загуба на време.

Колко ли купища от боклуци трябва да преровите, за да намерите „перлата“! Солидно и модерно нещо, което ще пасне по размер, стил и няма да е пълно с дупки.Повярвайте ми , ще ви отнеме много време.

Недостатък 8: Дрехите се обработват с различни вредни препарати.

Противниците на магазините за употребявани неща твърдят, че много инфекция живее върху използвани дрехи и са прави до известна степен.Дрехите се третират с химически и термични агенти. Пратката трябва да има сертификат.Смята се, че всички стоки основно идват при нас от Европа и няма от какво да се страхуваме: стоките няма да бъдат пуснати без съответните документи,но сигурно сте забелязали колко "ориенталски" модела има в магазините.

Недостатък 9: Просто е неприятно да носиш чуждо.

Не може да пренебрегнем психологически фактор - нямаме представа кой е бил предишният собственик. Много хора презират да носят нещо, което преди е било използвано от непознат за вас човек.

Недостатък 10: Не е престижно.

Едва ли ще срещнете жена, която с гордост да каже, че всичките й модерни дрехи са втора употреба. Те се опитват да мълчат за това. Носенето на употребявани неща не е престижно.

Нека разгледаме сега кои са предимствата на употребяваните стоки.

Предимство 1: Достъпна цена.

Къде другаде можете да закупите чанта или блуза за 2 лв. Или актуализирате гардероба си за зимата, като платите 10лв. за нормално яке. Именно нереално евтините цени водят купувачите до употребявани дрехи.

Предимство 2: Маркови дрехи срещу жълти стотинки.

Atmosphere, Mark, Tom Tailor and Spencer - всичко това може да бъде намерено в магазините за втора употреба. Марки, които струват много пари в магазините тук, се продават срещу жълти стотинки,но не очаквайте модели от най-новите колекции на Versace във вашия магазин за втора ръка.

Предимство 3: Може да бъдете оригинални.

Това е място за готини неща и редки винтидж дрехи. Жаждата за оригиналност води много фенове на модата в магазините за втора ръка.

Предимство 4: Европейско качество.

Използваните неща понякога са с по-добро качество от чисто новите. Звучи странно, но е факт. Изпъкналите конци, макарите и разпознаването на шевовете са за дрехи от китайски или турски производител. Но магазините втора ръка в повечето случаи продават европейски качествени марки, които не си позволяват такава небрежност. Освен това дрехата вече е износена и можете да видите как е издържала на времето. Висококачествените продукти може да не загубят форма и цвят в продължение на много години.

Предимство 5: Голям избор на детски дрехи

Обличането на постоянно растящо дете е болка за всички родители. В магазините за втора ръка дрехите са много бюджетни и можете спокойно да ги купите и след това да ги споделите с приятели.

Предимство 6: Може да откриете "бонуси" в някой джоб на дрехата.

Лично на мен ми се е случвало да намеря 10 евро в джоб.

И накрая на нашата статия искаме да изразим и нашето мнение.Скъпи наши читатели , ако сте харесали някоя дреха от магазин за употребявани стоки не се колебайте да си я купите без значение какво ще си помислят хората около вас.Бъдете горди и щастливи.съвети за жени