Новото старо или модата,която се възражда.

винтидж облекло

Нека първо ви разкажем как се е появила идеята за винтидж стил.

Идеята за винтидж възниква през 70-те години на миналия век в Лондон,когато масовото производство прави модерните дрехи изключително достъпни за всички.Тогава легентарният винтидж бутик "Biba" отваря врати за хората естети и бохемите,които искат да носят неща,които не могат да бъдат срещнати по улиците.

Нека започнем с това,че "винтидж стила" е един от любимите начини на обличане на известните личности,като Кейт Мос и Праскови Гелдоф.

Ако трябва да дадем дефиниция за винтидж,то бихме ви казали,че това са антични предмети или в конкретният случай дрехи,които са били на върха на модата в тяхното време.

Днес винтидж тенденцията се е установила не само сред известните дами, така че ще ви дадем няколко малки съвета да се обличате във винтидж стил.


Как да се облечем във "винтидж" ?

1.В интернет пространстовот има достатъчно информация и изображения от "онова време",затова изберете внимателно периода.Винтидж стил от 50-те? Винтидж стил от 30-те?

2.Ако наистина искате да изглеждате "антично" ви препоръчваме да имате или много къса или много дълга коса,защото ако например искате да пресъздадете стил от 20-те трябва да се подстрижете късо.

3.Не е лесна задача да намерим истински дрехи от отминалите епохи,затова може да разгледате в магазините за дрехи втора употреба,защото именно там може да откриете някоя находка от миналите времена.

4.Почти сигурни сме,че имате в гардероба си поне едно яке или пуловер тип жилетка във винтидж стил

5.По отношение на аксесоарите,няма как да пропуснем да споменем за перлената огърлица,която беше тотален хит по времето на нашите баби и дядовци.

6.За обувките също сме единодушни,че най подходящи са обувките в стил "square toe", или тези с квадратни върхове.

винтидж обувки

7.Ако сте решили,че искате днес да облечете пола,която да бъде във винтидж стил,то ви препоръчваме пола с висока талия,която е просто класика.

8.И разбира се да не пропуснем панталоните,които са емблема на 70-те години.

Между другото винтидж стила е изключително екологичен,защото носенето на такива дрехи е начин на рециклиране, освен че е стил, който парадоксално никога не остарява.

9.Шапките с мрежа също са доста емблематични за винтидж епохата.

винтидж шапка


съвети за жени