5 стъпки за разграничаване на оригинален артикул от фалшив

оригинални обувки Nike

Разграничаването на оригинален дизайнерски артикул от фалшив определено е трудна задача. Покупката може да струва много пари и би ви станало много неприятно и обидно да научите, че не е купена истинска марка дрехи или обувки, затова перфектно разбираме въпроса как да не се сблъскаме с проблемите, купувайки маркови дрехи или обувки.

Има няколко известни начини за разграничаване на истински продукт от реплика, но надеждни ли са тези методи? За да не се подвеждаме по недобросъвестни продавачи се опитахме да подредим в няколко стъпки как да забележим фалшивите дрехи или обувки.

Стъпка 1: Марковите дрехи се продават в официалните магазини.

Не искаме да изглеждаме като най-добрите криминалисти, но трябва да започнем с очевидното. В интернет се пише, че маркови артикули от модни колекции обикновено се продават във фирмените магазини. Ако имате съмнения относно автентичността на стоките, може смело да поискате сертификат за оригиналност.Ако ви го представят, тогава ще се убедите, че всичко е честно и истинско. Всички оригинални продукти имат такава хартия за автентичност.

И ето какво мисли наш колега,собственик на онлайн магазин за оригинални дрехи относно „сертификатите“:

" Нашите клиенти, когато тепърва започват да пазаруват при нас, често ни молят да представим „удостоверяващ документ“. За да бъда честен, подобни молби ни поставят в ступор. В САЩ в известен смисъл всичко е много по-просто, отколкото в България. Марките, които изглеждат премиум тук в България и очевидно се продават с някакъв вид сертификати, изобщо не са в Щатите. Ние просто изкупуваме необходимите стоки за клиентите в официалните онлайн магазините и съответно ги изпращаме на нашите клиенти. Представете си, ако сте направили поръчка във партньорски официален магазин, как си представяте да общувате с поддръжката на този магазин, така че той (поддръжката) да ви предоставя документи за удостоверяване? И сега си представете себе си на наше място, трябва да се обадим на официалния магазин, например, на официалния Майкъл Корс и да ги помолим да предоставят документи, т.е. че продават оригинални продукти. Мисля, че там ще се смеят много дълго време, така че смятам, че сертификатите трябва да се изискват,но само когато е уместно. В случай на нашата услуга, ние поръчваме всичко в официалните магазини. Ако клиентът поиска, ние се опитваме да изпратим екранна снимка на писмото от магазина, потвърждаваща покупката. "

Стъпка 2. Баркод на етикетите

Всеки наистина марков артикул имат изчерпателна информация на етикета. И тази информация не е само за размерите и методите на грижа за стоките.

Понякога марките слагат баркод от грешната страна на продукта, пришит върху лентата близо до врата или колана, в зависимост от вида на продукта.

В интернет се пише, че първите 3 цифри означават номера на страната на произход. Производството в Италия или Франция почти 100% говори за оригиналността на стоките.

И ето какво мисли нашият лидер Кирил по този въпрос:

Честно казано, специално взех моята риза POLO BY RALPH LAUREN и не намерих нито един баркод там, а тя беше купена в официалния магазин, когато бях в Щатите, но това беше преди няколко години, може би сега нещо се е променило. Може би баркодирането е присъщо за някои премиум марки или скъпи неща, но дори и да е така, не ми е ясно защо е невъзможно да се шие правилен баркод на фалшив артикул? Въпреки това пак ми се струва, че най-надеждното е да купуваме стоки в официални магазини.

Стъпка 3: Качество

Едно добро нещо веднага се разпознава по качеството. И се крие не само в материалите, но и в малките неща: равномерни линии, симетрично пришити копчета, качествен материал. Аксесоарите включват копчета и надеждни ципове и шиене на етикети и копчета ако са предвидени в модела.

Подробностите решават всичко: на поло Lacoste например, крокодил винаги глеса навън, т.е. не към копчетата, а в обратна посока. Говорейки за копчетата - те могат да бъдат различни, тук няма стандарт, както пише на места. Копчетата могат да бъдат или без надписи, или с надписи, могат да бъдат направени от пластмаса или гума, всичко е много индивидуално, зависи от колекцията и се променя бързо.

оригинална блуза lacoste

Другите два примера са с „Louboutins“ и „Converse“. Първият цвят на подметката е равномерно червен, по-близо до матов, без блясък. И истинските кецове Converse имат подметка от 3 см, не по-малко и сериен номер от 6 цифри + печат All-Star + бар код на вътрешен етикет.

Определено логото на марката винаги присъства на външните и вътрешните детайли на продукта. Винаги е ясно и в обичайните цветове на марката ( въпреки че често марките правят колаборации или произвеждат колекции, които надхвърлят обичайната естетика на марката ). Ако цветовете са различни, очертанията са размазани - това е признак за фалшификат.

Качеството, разбира се е добър критерий за оригиналност на стоките. Аз обаче имах случай, в който закупих продукт от една добре известна марка, която шиеше (или шие) якета за американски пилоти. И така, какво мислите? Светкавицата не издържа един сезон, започна да се отмива и след това напълно изчезна. Приятелят ми дори тогава се пошегува "Америка ще бъде унищожена от мълнии", спомних си го добре :)

Стъпка 4: Цена

По подразбиране реплика е много по-евтина. Съблазнително е да похарчите 50 евро по-малко за чифт обувки, но не забравяйте,че стиснатият плаща два пъти. По-добре е да изчакате разпродажбата или да получите купони (те често се изпращат на потребители на онлайн магазини!), Отколкото да играете на „лотарията“.

Стъпка 5: Опаковка

По този въпрос в Интернет често се напомня, че дизайнерските и маркови неща са опаковани красиво и елегантно. Което само по себе си е приятно, както и вътре в пакета, ще намерите пластмасова карта, която носи успокояваща информация под формата на сериен номер на стоката. И отново, вниманието към детайла, например, споменатите вече обувки "louboutins" винаги са опаковани в червени "торби", индивидуални за марката. А за чантите на Michael Kors торбите са бели със сребрист принт, или кремави, с логото на марката, или кафяви с надпис Michael Kors (торби от първия ред на марката).

Като проявите малко повече интерес към „малките неща“, можете да спестите много пари! Преди да закупите прегледания от вас артикул, не бъдете мързеливи, за да отидете на официалния уебсайт на марката и да разберете нюансите, свързани с продукта. Попитайте цената, за да знаете реалната стойност на продукта. И не забравяйте да сравните числата на етикетите и номерата на баркодовете!

Вече обсъдихме баркодовете малко по-нагоре, така че вероятно тук няма да добавя нищо. Но що се отнася до пликовете, искам да кажа следното. Като цяло в САЩ, както вече писах, стоките се третират по-просто и небрежно, ако мога така да кажа. Следователно забравянето да поставите или да не поставите плик е нормална история. И колко упреци получаваме от клиентите заради такива неща ... въпреки че ние сме просто посредници - услуга, която купува и препраща закупени стоки от официални онлайн магазини ...

Като обобщение:

Според нас, когато купувате стоки онлайн, трябва да се фокусирате върху основните две точки:

Официални магазини. Опитайте се да изберете нещата в официални и проверени магазини. Ако не сте сигурни, тогава попитайте ни за помощ за съвет, ние ще ви кажем.

Цените не трябва да са подозрително ниски. Ние разбираме, че всеки иска да получи нещо страхотно с 90% отстъпка, но като правило няма такива нечувана щедрост. Затова оценете ситуацията със здрав разум.
съвети за жени