Как да носим правилно колан?

кожен колан

Всички знаем,че коланът е задължителен елемент от визията на всеки един човек.Коланът служи не само фиксиране на дрехите,но и за да подчертае талията и бедрата ви.

Нека сега разберем как да го използвате във визията си.

Коланите,като цяло могат да бъдат разгледани в две категории:

1.Класически колан.

2.Колан,който се изпозлва само за акцент.

Ако ви предстои закупуване на колан ви препоръчваме за 1-ва покупка да изберете класически колан с лаконична катарама.Той е винаги модерен и лесно се комбинира с почти всяка дреха.

На какво да обърнете внимание,когато купувате колан?

1.Обърнете внимание на материала.Евтините колани от изкуствена кожа бързо избледняват, така че внимателно проверете покупката си.Огледайте хубаво продукта,защото той трябва да бъде гладък без каквито и да е драскотини и нараняваня.

2.Търсете колан,който не виси и няма излишни елементи върху себе си.

3.Изберете подходящ размер.Най-правилно е да измерите талията си и да добавите 15 см към резултата.Така ще получите идеалната дължина на колана.

Коланът може да скрие несъвършенствата на тялото,но може и да ги извади на показ,затова бъдете отговорни,когато пазарувате колан.Съобразете се не само с модните тенденци,но и с вашата фигура.

Сега ще обясня малко по-подробно:

1.Ако фигурата ви е тип "пясъчен часовник",то пред вас няма ограничения при избора на подходящ колан.Може да използвате от класически вариант до двойни и тройни колани.

2.Ако сте с фигура тип "триъгълник",то най-подходящ за вас би бил колан със средна ширина и с голяма катарама.

3.За фигура тип ябълка са най-подходящи колани със средна ширина, която се закопчава малко над нивото на талията.Избягвайте модели с масивни катарами.

4.Ако нямате голяма разлика в обиколката на гърдите,талията и раменете,то тогава вие сте собственик на фигура тип правоъгълник.Изберете тънък колан съчетан с широки дрехи

5.За фигура тип обърнат триъгълник се препоръчва коланът да е разположен под линията на талията в съчетание с обемни рокли.

Ако сте с нисък ръст и искате да изглеждате по-високи, изберете колан, който да е на нивото на талията или малко по-високо, за да изглеждат краката по-дълги.

С какво се комбинира коланът?

Не забравяйте,че комбинирането на колан с различни дрехи създава различни визии.Може да комбинирате колан с пола,рокля,риза или палто.

Комбинацията на колан с палто е любимата ми! Тук целта е да се създаде визуално фигура тип пясъчен часовник,затова акцентирайте върху талията.Използвайте колани от естествена кожа,защото коланите изработени от синтетични материи могат само да нарушат хармонията на външния ви вид.

Класическия бежов тренчкот е дрехата,която ще подхожда на почти всеки колан с изключение на прекалено широките модели,които могат визуално да разделят тялото ви на две,което ще наруши пропорциите.

Ако искате да се откроите от тълпата използвайте колани в ярки цветове,но се уверете,че имате поне още един елемент от визията си в същата гама(шал,дамска чанта,шапка и т.н).

Колан може да се носи не само с вталени дрехи.Овърсайз дрехите също обожават колани.В този случай коланът ще маркира талията, но няма да я направи визуално по-тясна.

Трябва да правим разлика между овърсайз дрехите и обемните пухени дрехи.Бъдете изключително внимателни,когато търсите колан,който да подхожда на обемно пухено яке.Избирайте само широки колани,които да не стягат,защото с тънък колан рискувате да изглеждате ужасно нелепо.

Ако сте решили сляпо да следвате модата тази година,тогава изберете колото е възможно по-дълъг колан,като оставите краят му да виси.

Само,когато носите дънки е добре коланът да е добре прибран и да съответства на бримките.

Ако говорим за хармония,тогава черен или кафяв колан ще пасне идеално на дънки със син или светло син цвят.

Колан в ярък цвят също ще изглежда добре в компанията на сини дънки.

Шоуто на Alberta Feretti доказа,че ако сте фен на грубите и масивни елементи може да комбинирате такъв колан с лека и ефирна рокля.

Полата е следващата дреха,която може да се комбинира повече от успешно с колан,но това важи само за дългите поли до пода.Изключение правят пола тип молив и дънковите къси поли.

Моята любима комбинация на колан е с дълга блуза и обемни ръкави.Получава се чудесна комбинация!съвети за жени


Последни статии