Как да направите евтините дрехи да изглеждат скъпи и представителни: прости, но ефикасни съвети

евтини дрехи

Искате да обновите гардероба си със скъпи и стилни неща, но бюджетът ви не го позволява? Имаме добра новина за вас. Не е нужно да харчите цяло състояние за да подновите гардероба си. Няколко прости стъпки ще ви помогнат да преобразите дрехите си.

В допълнение, използването на интересни аксесоари, материи и други допълнителни елементи могат магически да превърнат дори евтините дрехи стилни и елегантни. Вдъхнете нов живот на старите си неща. За да направите това, използвайте някои от съветите по-долу.

дрехи по поръчка

Шиене по поръчка

Ако поръчате дрехи от шивашко ателие, те най-вероятно ще паснат максимално добре на фигурата ви. Това от своя страна ще направи дрехата да изглежда добре. Такива дрехи по поръчка обикновено изглеждат скъпи въпреки,че ушиването най-вероятно ще струва няколко пъти по-малко от закупуването на скъпи маркови продукти.Трябва да се стремите да имате дрехи, които са скроени и зашити по такъв начин, че да подчертават достойнствата и да скриват недостатъците на вашата фигура, а не да ви висят.

Ако не искате всичките ви дрехи да бъдат изработени по поръчка, то тогава се съсредоточете се върху няколко основни дрехи, които носите най-често, като блузи или рокли.

Разбира се,може сами да направите някои корекции, като например да подгънете стари панталони или рокли. Помислете какво бихте искали да промените. Например, можете да ги направите по-къси с цел да паснат по-добре на вашият размер или просто да ги модернизирате.

метални копчета за риза

Сменете копчетата

Именно копчетата са тези,които издават най-често една дреха,че е евтина.Сменете копчетата на ризата или роклята с нови метални копчета например и ще видите как дрехата ви ще се преобрази,дори дрехата да е купена от магазин за втора употреба. Можете лесно да премахнете копчетата сами, като просто отрежете с връхчето на ножицата. След това зашийте новото копче. Ако желаете, можете да се свържете с шивач, който ще се справи с тази задача много бързо. Тази услуга обикновено е много евтина.

Сменете ципа

Циповете са второто нещо,което издава евтината дреха и може да развали външния й вид. Тези закопчалки са по-трудни за смяна от копчетата.Така че в този случай се препоръчва да потърсите помощ от шивач.

Разгледайте внимателно повърхността на дрехата

Материал, който блести и изглежда изкуствен най-често се възприема като евтин. Потърсете дрехи, изработени от естествени материи като памук, лен или изкуствен велур, тъй като тези материи изглеждат стилно и в същото време са евтини. Може да носите и дрехи от други евтини тъкани като коприна или акрил. Облеклото, изработено от този материал, изглежда по-скъпо от синтетиката.

Полиестерът също може да изглежда добре, но само в някои случаи. Уверете се,че плата не "блести" на слънце. Също така задължително го поставете на ръката си, за да видите как изглежда на кожата ви.

Цветът определено има значение

Изберете дрехи в черно или бяло. Това са класики и не трябва да има вложки в други нюанси. Облеклото, което е изцяло черно или бяло, създава опростен и изискан ефект. Ето защо, ако закупите черни или бели дрехи, които можете да комбинирате с други нюанси, гардеробът ви като цяло ще изглежда по-скъп. Уверете се обаче, че материите изглеждат еднакви. Ако например панталоните са с "по-лека материя" от сакото, може да изглеждате евтино.

Обърнете внимание на неутралните нюанси като кафяво, бежово и сиво,защото дрехите в тези цветове обикновенно изглеждат скъпи.

Не усложнявайте евтините дрехи

Някои жени в стремежа си да прикрият евтините дрехи правят грешката да усложняват визията.Когато става въпрос за „добавки“ за евтини дрехи, като бижута, най-добре е въобще да не ги използвате. Това "прикритие" бързо губи привлекателния си външен вид и изглежда по-зле. От друга страна, простите дрехи, които имат прости линии, ще изглеждат много по-скъпи без излишни бижута и аксесоари.

Например, вместо да купувате тюркоазена риза с ресни и златни акценти, изберете по обикновена риза с V-образно деколте без украси.

Уверете се, че дрехите ви пасват

Колкото и банално да звучи е самата истина,защото в съблекалнята може да е трудно да прецените дали дрехата ви пасва. Тоест, можете да се влюбите в някоя рокля и дори да не ви пасва по размер или да не хармонира с външния ви вид, цвета на кожата, очите, стила и т.н., все пак решите да искате да я купите. Не правете тази грешка. Дори скъпите дрехи, които не ви отиват, винаги изглеждат по-евтини, отколкото са в действителност.

Отървете се от всякакви изцапани дрехи

Ако имате петна по дрехите си, като мазнина или червено вино, опитайте с химическо чистене, за да отстраните проблема. Ако не успеете да премахнете петната,то е време да се отървете от тези дреха,защото тя никога повече няма да изглежда скъпо. Затова е най-добре да ги изхвърлите. Освободете място в гардероба си за нови продукти.

Отстранете всякакви проблеми от дрехите

Ако копче се скъса от дрехите ви, зашийте го отново. Ако видите някъде отвор на шева, отрежете конеца. След това зашийте ръчно или с шевна машина. В този случай не забравяйте да изберете конец с подходящия цвят. Всички малки детайли са важни. Ако не ги поправите, те могат не само да направят дрехите ви да изглеждат евтини, но и мърляви.

лъскави обувки

Поддържайте винаги обувките си в добро състояние

Изтърканите и овехтяли обувки могат да развалят цялостната визия на тоалета. Уверете се, че обувките ви изглеждат лъскави и нови. В този случай дрехите ще изглеждат по-скъпи. Ако обувките ви не могат да се полират, може би е време да си купите нови обувки.

Не купувайте дрехи, които изглеждат носени. Проблемните предмети могат да бъдат много скъпи, докато евтините дрехи понякога могат да изглеждат страхотно и модерно.Това правило обаче не важи за дънките. Те ще бъдат стилни дори и да са скъсани.

Съвети за правилна грижа

Опитайте се да перете дрехите си възможно най-малко, за да не изглеждат износени.

Използвайте продукт, който премахва мъх, прах или животински косми - те също могат да развалят външния ви вид. Ето защо, ако е необходимо, използвайте валяк, за да премахнете мъх от дрехите.

Гладете нещата си

"Бръчките" могат да направят тъканта да изглежда по-евтина, така че гладенето ще помогне за подобряване на външния вид на дрехата. Парата може да се използва за премахване на синини.

Декорация

Аксесоарите могат да подобрят външния вид на всяко облекло. Тук дайте предпочитание на златните бижута,защото златото е способно да направи дрехите да изглеждат по-скъпи. Носете елегантни златни обеци. Можете също да добавите красив шал, за да подобрите цялостния вид на облеклото.

Пъхнете ризата си под колана

Свободно движещите дрехи често изглеждат по-евтини. Отделете малко време да приберете ризата или пуловера си, докато носите колан върху панталоните си, ще направи цялата ви визия по-изтънчена и стилна.съвети за жени