Предимства и недостатъци на дрехите ушити по поръчка

дрехи изработени по индивидуален размер

Всеки ден хиляди хора по цял свят предпочитат шиене по поръчка вместо готови продукти по рафтовете на магазините или онлайн бутиците. Това се дължи на няколко факта:

1. Дрехите ушити по поръчка приемат формата на тялото ви и подчертават неговото достойнство.

2. На теория дрехите ушити по поръчка са уникални сами по себе си.

3. В редки случаи изработването на такава дреха е по-евтино от готов продукт.

Но,както във всеки бизнес,тук има и някои плюсове и минуси, за които ще ви разкажем.

рокля по поръчка

Разбира се,интернет изобилства от съвременните колекции ,които впечатляват със своята оригиналност, цвят и стил, но колко разочароващо е, когато си харесате някоя страхотна рокля и се окаже,че няма подходящия размер.В случай,че дрехата ви хареса наистина много можете да я закупите и след това да я коригирате при шивач,но не е приятно да плащаш допълнително.

Какви са предимствата на шиене по поръчка ?

1.Идеално прилягане на вашата фигура. В процеса на работа шивачката ще направи измервания според вашата фигура и ще вземе предвид всички нейни характеристики и детайли.

2.Уникалност(Но не винаги!). Обръщайки се към дизайнери или шивачи, има голям шанс да получите уникални облекла, изработени по поръчка според вашите желания. Освен това вие сами можете да скицирате роклята, да изберете материята, цветове и аксесоари за бъдещия продукт. Това ще ви помогне да избегнете неудобни ситуации, когато на сватбата на приятелка се появите в същата рокля или костюм,както на някой друг от тържеството.

3.Възможността да преправяте стари дрехи, които дълго време са събирали прах в гардероба. За да не харчите пари за закупуване на платове, можете да видите дали все още имате дрехи, които харесвате и могат да бъдат коригирани, като по този начин освобождавате гардероба и едновременно спестявате.

4.Цената. Да, понякога се случва, че е по-евтино да шиете дрехи по поръчка, отколкото да ги купувате готови от популярните бутици. Това се отнася особено за дрехи, изработени от вълна или сатен!

сватбена рокля по поръчка

Какви са недостатъците на шиене по поръчка ?

1.Неоправдани надежди.Често се случва клиентът да не е доволен от резултата. Това се дължи на факта, че материята или аксесоарите не са избрани правилно, или поради неопитността на шивача.

2.Дълго чакане. Висококачественото шиене е процес,който отнема много време,от месец до няколко месеца. Ако сте поканени на събитие през пролетта, тогава трябва да започнете да шиете тоалета си поне месец преди това.

3.Наредете се на опашка. Опитните майстори със златни ръце винаги са много търсени и затова е доста трудно да се стигне до тях.

4.Пригответе си голяма сума пари.От личен опит ви казвам,че една рокля, изработена по поръчка, може да ви струва няколко пъти повече от покупката на готова.

Шиенето по поръчка има както предимства така и недостатъци,затова избора е изцяло ваш.съвети за жени