Бохо стил - нестандартният избор.

бохо стил в дрехите

Всяка една жена има свой уникален стил на обличане.Именно това разнообразие от стилове дава възможност за жените да изразят най-добре своята същност,както и да изтъкнат достойнствата на фигурата си.

Един от тях е бохемския стил или просто стил "Бохо".Креативните жени харесват този стил,защото той впечатлява със своята еклектика и многослойност.

Всъщност стил бохо е възникнал много отдавна и беше забравен,но днес той се въздига,като феникс от пепелта и печели все повече фенове на своя страна.Всъщност истината е,че много жени вече са уморени от съвременната неестествена "кукленска" мода.Жените обаче облечени в стил бохо изглеждат привлекателно и хармонично.

Има три основни правила за обличане при бохо стила:

1.Дрехите трябва да са задължително от естествени материи.

2.Дрехите не трябва плътно да прилепват по тялото ви,а да се спускат свободно без да стягат.

3.Многослойна структура.

Нека се върнем малко назад във времето и да разберем как се е "родил" бохемския стил.

Общоприето е,че бохемския стил се е зародил във Франция през 15 век при миграцията на цигани в страната.

блуза в стил бохо

Отношението на циганите към живота и техния стил на облекло впечатлили не малко творчески личности. Подобен начин на живот и необичайни тоалети станаха първата стъпка в бохо стила - снимките отгоре, ясно показват неговия произход.

Естествено бохо стила,както всеки един друг стил претърпява много метаморфози.Стил бохо,което е сега не е този бохо стил,който е бил през 15 век.

Днес този стил може да се види на почти всяка една корица на списание.Тъканите се боядисват с естествени багрила или се бродират на ръка.Моделите се характеризат с мекота на линиите.Бохо стила наистина удря един звучен шамар в лицето на викториянския стил и неговите строги линии.

блуза в стил бохо

Най-близките роднини на бохо стила са уличния стил и стила на хипитата.Бохо стила включва няколко основни характеристики - наличието на субкултурни мотиви на хипи, бохемска нотка и цигански акценти. Към този сложен коктейл могат да се добавят гръндж елементи и винтидж детайли.

Нешният бохо тоалет притежава умишлената небрежност,която всъщност е прецизно калибрирана и внимателно обмислена.Бохо визията демонстрита отхвърляне на чистотата и създава впечатление за елегантен безпорядък.

Любимите материи на бохо стила.

Както казахме малко по-нагоре за да бъдете истински бохо "гуру" използвайте дрехи направени от естествени материи,като памук, лен, вълна, кожа и всички техни производни.Важни елементи са дантела и плетен декор.Принтовете могат да бъдат флорални, фолклорни, геометрични.

Ако трябва да изброим кои дрехи задължителни елементи за бохо стила,то добавете към визията си следните неща:

1.Цветни шалове, носени около врата или главата.

2.Широки панталони, поли, сарафани.

3.Туники и сандали.

Търсете дрехи,които изглеждат стари и износени.

На тоалетите е присъщо напластяването на дрехи. Когато решавате как да носите бохо стила,трябва да знаете, че детайлите във визията са комбинирани по необичаен начин. Те могат да включват гривни, много мъниста, необичайни ръчно изработени бижута или да не отговарят на общия стил. Често има интересни и необичайни шапки, големи обеци, колиета.

Към визията може да добавите нестандартни кръгли очила и сламена шапка.

Ако търсите лятна рокля в стил бохо,тогава изберете модел от памук,коприна или прозрачен лен.За цвета може да бъде всякакви кремави нюанси,бледо розово или бежово.

Между другото бохо стила и винтидж си приличат изключително много,защото и двата стила се противопоставят на политиката на консуматорството. Поради тази причина се използват винтидж бижута и дрехи, за да се създаде визия в бохо стил. Такива дрехи ще подчертаят вашата пестеливост към ресурсите на планетата, копнеж за естественост и любов към всичко живо.

Опитайте нещо различно,като изненадате гардероба си с нови придобивки.съвети за жени


Последни статии