Лайка - дар от природата

маска с лайка

Природата е съвършена и не допуска грешки.Майката земя е интелигентна и хитра и затова много често прикрива силните си страни,като слаби.За какво говоря? Ще разберете малко по-надолу.

Същестува едно малко и невинно цвете,което е почти греховно да бъде откъснато.Цвете,което на пръв поглед изглежда елементарно и скромно.Наричаме го лайка.

Макар,че може да бъде срещната навсякъде понякога е трудно да откриете лайката.Сякаш се крие и не иска да бъде намерена,но вълшебият й аромат я издава.

Не е случайно,че Хипократ сравнява лайката със Слънце.Тя е една от най-мощните билки,познати на човечеството от векове.Освен многобройните ползи за здравето,лайката все повече се използва и в козметиката.Хората се опитват по всякакъв начин да извлекат магията на това цвете.

Най-достъпният начин да усетите душата на тази билка е да си направите отвара от нея.Чая от лайка има мощен противовъзпалителен и успокояващ ефект.Като добавим и свойствата на билката да лекува най-различни рани и да действа като болкоуспокояващо се получава едно истинско природно чудо.

Нека обаче сега разберем как влияе лайката на външния вид.

Лайката е основна съставка на най-различни кремове и етерични масла.За да се получи ароматно и лечебно масло най-често се използва парна дестилация.Имайте предвид,че за да може да използвате етерично масло от лайка за козметични цели е необходимо,то да бъде разредено с обикновено масло (най-добре с бебешко олио) в съотношение 1:20 капки.Задължително преди да намажете лицето си изпробвайте малко от сместа на ръката си за да проверите за алергична реакци.

След това намажете лицето си,като избягвате областта около очите.Това е универсален крем,който ще даде нов живот на кожата на лицето.

Без значение дали имате екзема или дерматит,лайката ще помогне за бързото възстановяване.Съдържащото се е нея вещество - бизабол спомага за бързата и ефективна абсорбация на всички останали полезни вещества за кожата.

В химичния състав на тази лековита билка влизат: парафин,сесквитерпени от кадиненов тип,каприлова, нонилова и изолерианова киселина. Главните му съставки са,както споменах по-горе бизабол и неговите кислородни производни фарнезен и хамазулен.Другу съставни части са:кумарини, флавоновите гликозиди апин и патулитрин, слузни вещества, никотинова киселина, салицилова киселина, глицериди на олеиновата палмитиновата, стеариновата и линоловата киселина, каротин, витамин С, слузни и горчиви вещества.

Ако имате суха и чувствителна кожа - давайте смело! Маслото от лайка ще хидратира и успокои всяко несъвършенство по лицето.

Само да вмъкна,че това масло е изключително полезно и за косата.Доказано е,че лайката стимулира разтежа, уплътнява тялото на косъма и подхранва страшно много.Единственото тук,което не ми харесва е,че изсветлява малко косата(Но пък за някои от вас това е добре).

Мазната кожа също може да бъде повлияна от продукти с лайка.

Ако пък имате подпухнали очи,тогава е достатъчно да напоите тампон с чай от лайка и да го поставите под и над клепача за около 20 мин.Ще останете изненадани от резултата.

В заключение може да кажем,че трябва при всяка възможност да се възползвате от благата,които предлага лайкатасъвети за жени


Последни статии