Как да имаме красиви и бели зъби?

избелване на зъбите

Всяка една жена мечтае за бели и блестящи зъби,но това обикновено е свързано с много големи разходи за специалисти.Всъщност освен,че е скъпо избелването на зъбите може да бъде и опасно.Може да закупите също така и различни гел шини и лепенки за избелване на зъби,но не може да сме сигурни в тяхната ефективност.

Ако трябва да обощим много методи, използвани за избелване, имат един основен недостатък - увреждат зъбния емайл и правят зъбите чувствителни,затова в тази статия ще ви споделим изпитани методи за избелване на зъби с абсолютно натурални продукти.

естествено бели зъби

Не прибягвайте до избелване на зъбите ако имате кариес,заболяване на венците,чувствителни зъби,брекети или ако сте бременни.

Трябва да знаете обаче,че за да се подложите на каквото и да е избелване на зъбите е хубаво да сте навършили 18 години тъй,като емайла е по-тънък и крехък до тази възраст.

И все пак преди да премините към избелването на зъби в домашни условия и с домашни средства е хубаво да се посъветвате със стоматолог.

Нека сега преминем към съветите за избелване на зъби в домашни условия.Забележка: начините за избелване на зъбите са препоръчани от зъболекари.

сода срещу петна по зъбите

Сода.

Содата действа,като естествена белина.Добавянето на малко сода към пастата ви за зъби няма да ви навреди,защото тя и без това е част от много пасти за зъби.Моята зъболекарка ми казваше,че трябва да добавям малко сода към пастата ми за зъби,но не всеки ден а в седмицата по веднъж,защото постоянната употреба на сода може да доведе до бели реснички по зъбите.

Плодове или по-конкретно ягоди или ябълки.

В ягодите и ябълките се намира натурална киселина,която магически избелва зъбите.Консумирайте ги по-често и веднага усмивката ви ще заблести.Тук обаче ще ви предупредим,че след консумацията на тези плодове е хубаво да изплаквате устата си с вода,тъй като дори и малки парченца да останат за по-дълго време по зъбите това би навредило на емайла и съответно би имало негативен ефект върху вашите зъби.

Изплаквайте зъбите си с подсолена вода.

Солта е известна с това,че създава естествена антибактериална среда.Ако искате да избелите зъбите си в домашни условия без да навредите на зъбния емайл тогава вземете една чаена лъжичка сол, разтворете я в чаша вода и изплакнете устата си. Постепенно емайлът ще започне да става по-бял.

Яжте повече бели храни(без брашното и захарта).

Храните,като цяло оцветяват зъбите,затова бели храни,като ориз,риба,пилешко,мляко и всички производни на млякото ще допринесат за вашата бяла усмивка.Интересен е факта,че пуканките по естествен начин изтъргват храната по зъбите,затова те са не просто приятни за ядене,но и полезни за зъбния емайл,но не забравяйте след консумацията им да изплакнете устата.

дъвка за бели зъби

Дъвка.

За мнозина дъвченето на дъвка се смята за неприемливо и некултурно,но ефекта върху зъбите е забележителен.Дъвката без проблем отстранява остатъците от храна, стимулира отделянето на слюнката, която неутрализира киселината, съдържаща се в продуктите. Не използвайте дъвки със захар и не дъвчете прекалено дълго време дъвка.

Избелваща паста за зъби.

Тук няма какво толкова да обсъждаме.Просто мийте зъбите си с избелваща паста вместо обикновена.

Може да избелите зъбите си в домашни условия с различни гел шини или избелващи моливи,но в тази статия споменаваме само натуралните и естествени продукти за избелване.

В заключение и от личен опит искаме да обобщим,че избелващият ефект изчезва след определено време, но не трябва често да правите процедурите тъй като зъбният емайл и венците се нараняват и съответно стават по-чувствителни. Силно абразивните пасти с избелващ ефект са особено опасни.

Веднъж след като успеете да избелите зъбите, опитайте се да запазите резултатите възможно най-дълго,като редовно и внимателно ги миете.Това ще помогне за премахването на плаката.Относно миенето,то най-правилно е да мием зъбите си поне два пъти на ден,но и да почиствате зъбите си след всяко хранене не е грешка. Използвайте конци за зъби или ако нямате вкъщи може да използвате и най-обикновен конец,но бъдете внимателни за да не нараните устата си.

Препоръчваме ви да ограничите максимално употребата на кафе,чай и червено вино.съвети за жени


Последни статии