Основни правила при избора на дамско бельо

По-малкото не винаги е по-доброто

Красиво, удобно бельо е най-добрият антидепресант. Разбираемо е: красивите, правилно подбрани бикини и сутиени радват очите, коригират фигурата и повишават самочувствието.

„Радостта от купуването на добро бельо често е по-голяма от закупуването на нова рокля или панталон“, казва Мария. - В крайна сметка ние по правило сменяме връхни дрехи по-редовно и мнозина пестят от бельо: те казват, че не можете да го видите - и добре, това е така. И това е много голяма грешка! Денят ни започва с бельо, а еднообразието на едни и същи бикини и сутиен определено влиаят на настроението през целия ден.

еластично бельо

Но за да може спалното бельо да носи радост и да не създава проблеми, то трябва да бъде правилно подбрано. Лошо подбраното бельо може да съсипе всяка фигура, независимо дали е скъпо или евтино.

Най-големият проблем на нашите жени е, че те избират дрехи не в реалните им размери, а в това, което биха искали да имат. И ако подобни трикове понякога работят с връхни дрехи, тогава бельото от такива пропуски не прощава. Обличайки дрехи не по размер, една жена, гледайки себе си в огледалото, винаги е недоволна от фигурата си: мразени гънки се оформят там, където всъщност не са. В резултат на това жената винаги усеща своето далечно несъвършенство и често хваща „мъката” с различни благини, което не влияе на фигурата по най-добрия начин.

дантелено черно бельо

Основният проблем при избора на дрехи е, че представените методи за определяне на вашия размер не действат ясно, те могат да бъдат използвани като ориентир, но не и като крайни фигури, по които се избират дрехите.

Основните критерии за избор на бельо

1. Бельото трябва да бъде избрано в съответствие с фигурата. То трябва да седи перфектно, не трябва да се виждат шевове. Никой не трябва да знае какъв вид бельо носите, ако не се събличате. След прането може да се образуват ненужни гънки. Ако не се вписвате в дадения размер (например имате ханш 105 см, а производителят на модела има 104 см и 106 см), по-добре е да се спрете на малко по-голям размер.

2. Бельото трябва да е удобно. Ако сутиенът "бяга" някъде, докато се движите и постоянно трябва да го коригирате, тогава той не е правилно избран. Ако в края на деня се приберете у дома с идеята да свалите сутиена си по-бързо, това също не е вашият сутиен.

3. Сутиенът трябва да изпълнява основната си функция - да поддържа гърдата , което е много важно за здравето на жените. И размерът трябва да бъде избран правилно: сутиенът не трябва да ви стяга. Идеалният вариант - между гръдната кост (в областта на слънчевия сплит) и сутиенът трябва нормално да преминават пръста. Ако не можете да стиснете пръст под сутиена или, обратно, два пръста да се мушнат в него, не купувайте този сутиен. Гърдите в чашките трябва да се поберат напълно, не трябва да има гънки. Ако имате стегнати гърди, тогава чашката може да е малко по-голяма от самата гърда. Във всички останали случаи чашката трябва да приляга плътно към гърдите, без да ги стискате.

4. За да изглежда гърдите ви красиви, е необходимо да ги повдигнете, а не да ги стискате. Често жените с големи гърди се опитват да го намалят с помощта на минимализатор, поради което гърдата изглежда по-малка. Но, за съжаление, те са проектирани по такъв начин, че разпределят гърдите равномерно върху торса. И това, и другият вариант изглежда грозно, а понякога и комично. На такива жени е по-добре ще стоят модели с напълно затворени чаши и оформени.

5. Обърнете внимание на какво ниво е гърдите. Колкото са по-високо, толкова по-добра е стойката и силуетът изглежда по-млад.

дантелено черно бельо

6. Когато избирате сутиен, трябва да го закрепите на рамото със закопчалка. В случай, че носещата лента е опъната, можете да използвате следната закопчалка и да удължите живота на продукта.

7. Колкото по-голям е гръдният кош, толкова по-широки трябва да бъдат каишките

дишащо дамско бельо

Няма нужда да се карате в някаква стегната рамка при избора на бельо. Нека имате комплекти от различни стилове, стилове и цветове. Работи много добре психологически. Една жена трябва да има бельо за различни дрехи.

Под тесни панталони, например, най-подходящи са гащичките с връзки. Останалите модели ще личат по шевовете, съответно ще бъдат грозни. Но носенето ежедневно само на такива гащички също е погрешно, може да бъде вредно за здравето.

секси прашки

Когато избирате бикини, не забравяйте една характеристика: колкото по-широка е страничната страна - толкова по-къс ще изглежда кракът и съответно обратното, колкото по-къса е страничната страна - кракът изглежда по-дълъг и тънък. Например, бикини-панталони скъсяват краката и ги правят по-пълни, отколкото в действителност. Но те са най-добрият вариант за някои момичета.

Ако сте собственичка на голямо коремче, тогава е по-добре да не използвате прекалено къси бикини. Дори и в късите дрехи ще изглеждате комично. В такива случаи е по-добре да изберете бикини с ластик в кръста или малко по-широки. Особено сега в ретро стил, с висока талия, което ще помогне за регулиране на фигурата.

бельо за пълни жени

Бельото трябва да е функционално. Ако например имате сутиен с гривна (два кръгови триъгълника), то той практически не изпълнява никаква поддържаща функция. Този модел е подходящ само за жени с малък бюст или за сън и релакс.

триъгълно бельо

Често се случва чашките да седят добре, а на гърба трябва да разширите връзката или да я стесните. Ако имате широк гръб и не много големи гърди, не се тревожете. Основното е чашата да седи добре, а вие ще лесно ще коригирате връзката вкъщи,преди да излезете.

Ако ще носите по-прозрачни дрехи трябва да гледате на бельото като в комплект с връхни дрехи. Трябва да ви е удобно в това бельо. Не е нужно да избирате размер, който затруднява дишането ви - няма да можете да го носите.

Не ви препоръчваме:

1. Демонстриране на бельото, като го облечете под прекалено прозрачни връхни дрехи. Това е неподходящо и грозно.

2. Използвайте силиконови каишки. Изглежда ужасно! Под рокля с голи рамене е по-добре да изберете сутиен без презрамки. В краен случай, можете да си купите отделно елегантни каишки, украсени с някакъв декор, но не и силиконови. Силиконовите каишки са също толкова лоши, колкото и каишките тип верижка.

3. Не носете обикновени дрехи под прозрачни неща (цветя, полка и т.н.). По-добре е бельото под дрехите изобщо да не се вижда. Най-приемливият и печеливш вариант в този случай е гладкото бельо в телесен цвят. И покажете по-добре супер красивото дантелено бельо на любимия си - това ще е правилното.

Колко често да сменяте бельото?

Производителите на бельо дават срок на годност за бельо: за сутиени - от 3 до 6 месеца, а за бикини - до 6 месеца. Но като правило никой не се придържа към тези условия. Ето защо, ако бельото ви е загубило цвят, деформира се, не се разтяга или се разкъса - не го пазете а го изхвърлете.

Облеклото има определено функционално и психологическо значение и винаги трябва да е подходящо. Аз съм за елегантност и простота. Според мен стилът е, когато ти е интересно да гледаш, учиш, забелязваш някои моменти, някои аксесоари и т.н. Това е много по-интересно от това да копирате някой стил от модния подиум.