Как да носим корсет?

кожен корсет

През последните няколко години се наблюдава тендения,която поощява носенето на овърсайз дрехи или много обемни дрехи,дрехи,които някак обезличават женската същност.Именно заради това последните месеци се прокрадва идеята за нова и революционна женственост.

Корсетът се превръща в ежедневна дреха и този процес продължава...Корсета има имидж на дреха,която е изключително трудно да бъде комбинирана.Много жени смятат,че корсетът е винтидж елемент,който не може да бъде включен в списъка от ежедневни визии,но това не е така.Креативните модерни дизайнери доказаха,че корсета може лесно да се интегрира във всяка една визия.

Дори едни от най-известните модни марки демонтрираха гордо красотата на корсета.Versace предложиха модели,които идеално се съчетават с пухено яке или палто.Dior пък решиха да предложат кожени корсети на своите фенове.

Живеем във времена,в котито модата не ти налага строги правила а дава свобода на въображението,затова корсетът може да бъде абсолютно всякакъв - с дълги или къси ръкави,може да бъде от памук или кожа.Корсета може да бъде носен като самостоятелен елемент или в комбинация с риза,блуза и дори с рокля.

корсет с щампа

зелен корсет

Корсета ни прави стилни и елегантни,но неговата "скрита" фунция е да прикрива недостатъците на нашата фигура.Той подчертава по неповторим начин нашата талия.С корсета вие ще подобрите стойката си и ще скриете корема си.

Какви модели корсет има?

1.Корсет тип колан.Визуално този корсет прилича на колан,но е с по-широки размери от стандартните колани и има цип.

2.Класически корсет,който покрива изцяло гърдите.Този модел може да се носи абсолютно навсякъде и за всякакви поводи.

3.Корсет до под гърдите.Този модел визуално увеличава гръдния кош (бюста).Това е една добра алтернатива за момичетата,които имат проблем с гърдите си.

Да,корсета стяга корема и изправя стойката,но това далеч не означава,че трябва да си купите по-малък размер от вашия.Важно е,когато облечете корсета да може да дишате и да се движите нормално.

А сега нека видим с какво да комбинираме корсета:

1.Без значение дали корсета е бял,червен или черен за ежедневна визия корсета се допълва идеално с панталони или дънки.Панталоните могат да бъдат с ниска талия или висока талия,но ако изберете панталони или дънки с висока талия вземете под внимание,че горната част на панталоните трябва да са скрити под корсета.Тази визия ще изглежда хармонично със сандали.

черен корсет

2.Корсета се вписва чудесно в бизнес визия.Може да допълните визията със строг панталон или пола.Под корсета може да сложите някаква бяла риза или блузка и със сигурност ще впечатлите всички с модерна и елегантна визия.

бял корсет

3.Корсета може да бъде един много "силен коз",когато избирате вашата романтична визия.Допълнете визията с мини пола и високи токчета.Може също така да изберете пухкава пола,която стига до колената или малко по-надолу.Ако пък изберете бял корсет с някакви дантелени елементи,то ще изглеждате,като истинска принцеса!

4.Корсета е абсолютно приемлив за вечерна визия.Просто облечете любимата си рокля и сложете корсета върху нея.Може също така да използвате сатенени блузки,които обаче е добре да бъдат в контраст с корсета.

5.Ако сте поканени на парти добавете към корсета кожен панталон.Така ще подчертаете вашата сексуалност.

Лилав корсет

6.Използвайте сатенен или копринен корсет ако сте поканени на кафе или среща с приятели.Забележка ! Искам да вмъкна само,че корсетите с ярки цветове или кожените корсети са подходящи за вечерно време.През деня избирайте дискретни модели от неутрални цветове(бяло,черно,бежово) и с по-проста кройка.

Лично според мен корсета е създаден за дамите с по-пищни форми.Просто изглеждат великолепно.Ако сте такава жена,то може да комбинирате вашия корсет по следния начин:

- Дълга пола в пода в комбинация с корсет и блуза.

- Корсет в комбинация с класически панталон ще направи визията ви по-тънка и визуално удължи фигурата.

- Ако сте захвърлили високите си обувки някъде в гардероба,то задължително ги извадете от там,защото високите обувки ще завършат вашата перфектна визия с корсет.

Секси корсетсъвети за жени


Последни статии