Как да изглеждаме красиво на работа?

елегантни красиви дрехи за работното място

Офис модата е постоянно търсен компромис между строгост, комфорт и оригиналност. Намирането на „средно положение“ не е лесно - твърде скучните дрехи ще ни накарат да се „изгубим“ в общия фон. Свободният и ярък стил ще пречи и разсейва.

Как да изберем дрехи за офиса?

Разберете какво можете да си позволите в офис стила и какво не.

На какво да заложите - удобно, красиво или подходящо.

Наистина стилен работен образ трябва да бъде хармоничен, успокояващ и прилягащ към работното настроение. Следователно основните "работещи" цветове трябва да са умерените цветове. Универсални опции за цвят са - бежово, тъмно сиво, светло сиво и бяло. В зависимост от сезона, други нюанси се комбинират с тях. Например през пролетта и лятото 2020 г. най-добрите „спътници“ на стандартната гама ще са зелено, охра, червено и синьо.

Офис стила за жени не Ви кара да се отказвате от любимите си ежедневни дрехи. Може успешно да се комбинират и да стават за работна среда. Например, дънкови дрехи са чудесно допълнение към официалния топ.

Дамски костюм с панталон или пола може да бъде заменен с рокля по всяко време. Оптималната дължина е до коляното, въпреки че понякога можете да намерите добър стил до средата на прасеца. Идеалната дължина на ръкава е над лакътя. Ако няма ръкави, трябва да добавите яке към него.

Използването на аксесоари е най-лесният начин да „освежите“ визията. Двата основни аксесоара за работна визия са чанта и колан. Можете да добавите към тях колиета и гривни - масивните бижута се считат за модерни.

Обувките трябва да бъдат избрани с къса пета или клин пета. В топлия сезон можете да носите отворени обувки.

Какво не трябва да се допуска в офис стила

Модни тоалети за всеки ден могат да бъдат удобни, красиви и ярки. Те трябва да създадат привлекателен и умерено строг образ. В същото време офис дрехите не трябва да правят образа несериозен и неподходящ, да пречат на работния процес.

За да постигнете перфектния баланс:

Не злоупотребявайте с плажната мода. Шортите, чехлите, джапанките, късите тениски и бански костюми (дори под риза) нямат място в офиса.

Не показвайте прекалено много голота. Блузки с тънки презрамки и рокли без презрамки с отворен гръб, голямо деколте и голи рамене най-добре ги оставете в гардероба си. Оголени крака, голо коремче, поли и подгъва са твърде високо „табу“ при офис модата. Приемлив пример е топ без ръкави плюс дълги панталони.

Прозрачната тъкан не е добър избор. Модни дрехи с прозрачни елементи сриват деловия дух и не са подходящи за сериозни преговори. Същото важи и за дантелената, изрязаните и други закачливи акценти.

Избягвайте лъскавите шарки и цветове. Всичко, което отвлича вниманието от работата, трябва да остане извън офиса: неонови цветове, "светкавични" отпечатъци (например карикатури, анимации, агресивни). Малките геометрични шарки могат да причинят виене на свят - не ги избирайте за срещи и преговори.

Не носете неудобни обувки в офиса. Не се страхувайте да смените токчетата или мокасините. Обикновено по време на работа е по-важно да защитите здравето на краката и да ходите бързо, отколкото да добавите няколко сантиметра височина.

Избирайки стилни дрехи, не се страхувайте да се превърнете в новата модна тенденция у дома. Не е нужно да обръщате поглед назад към колегите си и да „коригирате“ визията си към техния стил на обличане. Следвайте общите правила на офис стил и го адаптирайте за себе си. Позволете си да използвате любимите си неща, изберете хубави цветове и удобни стилове.

Съвременната мода е на Ваша страна!