Избор на медицинско облекло.

туника за медицинска сестра

Какви са изискванията за медицинско облекло?

Напоследък гащеризоните са разпознаваемата черта на медицинските работници, което ги отличава от представителите на други професии. Престилки , костюми, шапки, маски и други елементи на облеклото стават в основата на имиджа на лекаря и медицинската сестра,както в чакалнята,и приемния кабинет така и в операционната.

Първо трябва да си отговорим на въпроса " какви са функциите на облеклото за медицинска сестра? "

1.Медицинската униформа обозначава обхвата на човешката дейност;

2.Предпазва тялото и нормалното облекло от контакт с кръв, лекарства и други вещества.

Лекарски престилки

Според функционалното предназначение дрехите за лекари са от следните категории:

1.Лекарски облекла за операции;

2.Униформа за медицински манипулации в чакалните на болницата;

3.За патологични процедури;

По принцип стандартите на медицинското облекло зависят от специалността на лекаря,но има универсални изисквания за медицинските униформи:

1.Чисти униформи. Лекарите трябва да носят чиста униформа всеки ден.Облеклата за медиците трябва издържат на много пранета и да се намачкват възможно най-малко,защото така ще спестявате време,което е изключително ценно за здравните работници.

2.Удобството според мен е най-важният приоритет. Медицинската униформа е хубаво да е с един размер по-голяма. Лекарите и медицинските сестри се движат много, така че униформите им не трябва да пречат на движението.

3.Материята трябва да бъде дишаща. Дишащите материи допринасят за комфорта през целия работен ден.

Има огромно разнообразие от медицинско облекло в интернет,което ви позволява да подчертаете собствения си стил, да изглеждате модерно на работното място.

Нека разгледаме сега какви са изискванията към медицинските шапки.

Медицинската шапка е важна част от облеклото на всеки лекаря или медицинската сестра. Медицинската шапка изпълнява важна защитна функция: предотвратява попадането на косми върху предмети и повърхности в лекарския кабинет и операционните зали. Също така, аксесоарът предпазва косата от контакт с лекарствени вещества. Изискванията за медицинска шапка зависят от условията, при които ще се използва. Тя трябва да бъде:

1.Нетоксична.

2.Изработена от хипоалергичен материал.

3.Дишаща и устойчива на влага.

4.Издръжлива и устойчива на износване.

Какви трябва да бъдат изисквания към медицинските престилки ?

Външният вид на медика включва много елементи, но основната част от облеклото е мантата или униформата. В поликлиники, стоматология, болници и частни приемни отделения. Стандартната бяла манта се превърна в отличителен белег на лекарите, така че се обръща специално внимание на нейния избор. Престилките се използват и от студенти по медицина - носят се както на лекции, така и в практически занятия извън университета.

Изискванията към медицинските престилки зависят от това къде се използват. Основното е униформата на медицинския персонал да бъде стерилна, практична и удобна. За специалистите, работещи в приемното отделение и в болницата, обикновено няма ограничения за външния вид.

Каква трябва да бъде дължината на ръкавите? През топлия сезон са актуални модели с къси ръкави,и логично в студения сезон - с дълги ръкави; може да има специални изисквания, свързани със спецификата на работата.

Колко трябва да бъде дълго медицинското облекло? Минимална дължина - малко над коляното; за тяхно удобство лекарите често избират престилки с дължина до коляното;

туника за медицинска сестра

Какъв размер трябва да бъде медицинската туника и панталон?Медицинска униформа не трябва да се купува с надеждата за отслабване. Този елемент от облеклото трябва да е малко свободен, така че лекарят или сестрата да не изпитват неудобство при движение.

Цветът и стилът също са важни. Медицински специалист, който прекарва по-голямата част от времето си в работна униформа, иска да бъде уверен,че е облечен хубаво и правилно,защото увереността му помага и да върши по-добре работата си. Висококачественото и стилно медицинско облекло повишава самочувствието и ви позволява да се чувствате комфортно във всяка ситуация.

Възможно е болницата,в която работите да закупи униформи за всички служители в един и същи цвят и стил, за да подчертае индивидуалността на институцията. Ярките дизайнерски решения в облеклото ще ви помогнат да се откроите от конкурентите. Като декоративни елементи се използват джобове по туниките и панталоните, вложки от други цветове, бродерия ,интересни копчета и различни рисунки.

обувки за медицински работници

Изисквания към обувките на медицинските работници

Лекарите и медицинските сестри прекарват по-голямата част от работното си време на крака. Приемане на пациенти, придвижване между стаи и етажи в болница, извършване на операции - всичко това изисква издръжливост през деня. Ако смяната продължи по-дълго време, тогава умората само ще се натрупва. Удобните обувки ще ви позволят да се чувствате комфортно по време на работа и да не изпитвате болка в краката.

Основни изисквания към обувките на медицинските работници

1.Широк пръст - предотвратява притискането на пръстите и появата на мазоли;

2.Обувките не трябва да се хлъзгат - плочките са най-използваните подови настилки в здравните заведения.Те често се мият и дезинфекцират,което ги прави хлъзгави, така че е важно лекарите и медицинските сестри да се чувстват максимално комфортно.

3.Издръжливост - висококачествените обувки се носят дълго време;

4.Висока подметка - ви позволява да не създавате допълнителен стрес върху гръбначния стълб;

5.Добра вентилация и топлообмен - за предпазване от дерматологични заболявания.съвети за жени