Комбиниране с рокля в цвят горчица

сако в цвят горичца

Всяка жена има нуждата да допълни гардероба си с някакво оригинално нещо с необичаен цвят.Най-стилните и оригиналните жени предпочитат да добавят "горчица" под формата на рокля от плътна тъкан. Защо правят такъв избор и защо е този цвят е толкова популярен?

Характеристики на "цвят горчица".

Горчицата принадлежи към топлите цветове, затопля окото и активира физиологичните процеси на тялото със своята острота и подсъзнателни асоциации. Съчетава се перфектно с есенна зеленина,природата и слънчевото затоплящо сияние.

На ниво интуиция, дори и да не сме професионални стилисти усещаме,че през есенно-зимния период роклята или якето с цвят на горчица са напълно подходящи.

На кого му подхождат дрехите в цвят на горчица?

Блондинките са по-подходящи за приглушени нюанси на горчица. Ако кожата ви е бледа, най-добре е нюансите на горчичната ви рокля да са спокойни.

Ако сте брюнетка през зимата може да избере рокля с контрастни нюанси или сложни цветови комбинации, в чиито редици ще бъде включен ярък горчичен тон.

Дамите с по-тъмен тен много често използват синапен цвят в тоалета си и с право: цветът привлича вниманието.

Блуза в цвят горчица

Рокля с цвят на горчица е подходяща за почти всички червенокоси жени, но трябва да бъдете много внимателни при избора на цветовия тон. Най-добрият вариант би бил горчично жълт нюанс, където делът на горчицата е по-малък.

Ярка и изразителна визия ще създадете с рокля с най-различни цветове. Ако роклята ви е в цвят на горчица може да добавите цветни акценти - черен кант или златна яка. Друг добър вариант са интересни шарки или щампи в подходящ цвят.

Между другото ако ви предстои сватба,рокли с цвят на горчица биха били страхотен избор за вашите шаферки.

жълта рокля

Жълти рокли с дантелени орнаменти

Горчицата сама по себе си е доста сложен цвят. За да го направят по-подходящ за всички, дизайнерите често прибягват до определени цветни трикове: разреждат горчичната рокля с контрастни декоративни елементи.

Така че, рокля от този нюанс може да има дантелена бяла яка. Бяла дантелена яка може да преобрази всяка рокля. Ако е подвижна и бродирана с големи мъниста, тя ще придаде на горчичната рокля елегантен празничен вид, в онези моменти, когато имате нужда от нея.

рокля в цвят горчица с дантелена част

Ръкавите могат да бъдат изрязани, което също ще добави уникалност на визията ви. Нюанси от дантела могат да контрастират с основния тон на роклята или, обратно, да го допълват. В първия случай ще получите образа на ярка, ефектна жена, във втория - образа на елегантна светска дама.

Дантелата добавя женственост към визията.

С какви цветове се комбинира горчицата?

Комбинацията с пясъчно, бежово и кафяво е чудесна.

Най-простата и в същото време спокойна комбинация от цвят на горчица се случва с цветове, съседни на нюанси, а именно пясък, бежово и кафяви нюанси.

Често в дизайнерските колекции можете да намерите рокли с повтарящ се геометричен модел на тези изброени опции. Геометрично повтарящият се модел придава на роклята енергия и динамика. Тази опция е предназначена за енергични отворени жени, на които им е трудно да бъдат пасивни.

Рокля с цвят на горчица се избира от момичета, които не се страхуват от експерименти. На пръв поглед е много трудно да се намери подходящо яке или друга придружаваща вещ за такава дреха.Достатъчно е да се определи яркостта, дълбочината и наситеността на цвета на роклята.

Най-популярни са приглушените тонове, с примес на зелено, черно и кафяво. Те имат сложен състав, но много интересен за създаване на стилни комплекти. Когато избирате "партньор на горчицата", първо трябва да обърнете внимание на есенния цвят на падналите листа, ствола на дървото, дори пурпурен залез може да бъде вдъхновение за намиране на оптималната комбинация.

Основното правило при комбиниране на съседни цветове: ние комбинираме заглушени нюанси със заглушени, ярки с ярки. Като цяло, ако горчицата има богат нюанс, тогава кафявото не трябва да изостава от нея. Комбинация от горчица и шоколадови цветове също може да изглежда интересно. Тази опция ще изглежда добре на брюнетките с кафяви или зелени очи.

Комбинация със синьо.

Моята любима комбинация е със син (ултрамарин), или "аква" цвят.

рокля в горчица и синьо

Контрастната комбинация, от една страна, балансира противоположния цвят, от друга страна прави визията по-ефектна, добавяйки острота.

Комбинацията с черно също е много добра.

Черно или бяло могат да бъдат отделни спомагателни елементи към роклята, например яке или жилетка, аксесоари под формата на бижута, кожена каишка и други спомагателни аксесоари, както и декоративни елементи върху самата рокля или оригинални щампи от тези монохромни цветове. Дори на пръв поглед най-простият принт - малки кръгове и точки - изглежда много необичайно на горчична рокля.

Що се отнася до чорапогащите, непрозрачните плътни черни чорапогащи ще бъдат подходящи за есенно-зимния период. Този цвят се разбира добре с всеки друг. При по-топло време по-подходящи ще бъдат телесните чорапогащи, едва забележими на женските крака.

Подходящи обувки за цвят горчица

През лятото сафарините сандали са най-подходящи. Те винаги имат някакъв благороден нюанс на светлокафяво. По-цветен вариант са бежовите обувки с животински принт.

И все пак ако се затруднявате при избора на обувки, тогава черните класически обувки винаги ще ви се притекат на помощ. През зимата може да е масивна горчица или тъмнозелени ботуши в комбинация с дебели черни чорапогащи.

Какъв грим да избера за да подхожда на роклята ми?

Когато се гримирате, поддържайте грима в естествени нюанси. За пролетни и есенни гримове е достатъчно да подчертаете естествената красота, като добавите капка бежов гланц към устните и светлокафяви сенки за клепачите. Останалите цветови типове могат да бъдат широка палитра от студени нюанси и леко опушени.

Ако ви предстои някое важно събитие, тогава черешовото или дори ярко червеното червило ще ви отива чудесно. Съчетава се добре със светла кожа и горчичен нюанс на роклята. В този случай избягвайте опушения грим.

Какъв да бъде цвета на ноктите ни?

Ако сами рисувате ноктите си, изберете естествен телесен цвят. За специални случаи златисто покритие и малки блестящи кристалчета биха добавили празничност.

Като заключение искаме да ви кажем да не се страхувайте да комбинирате сложни цветове в гардероба си. В края на краищата те правят нашия образ уникален и модерен. Едно правило важи за горчичния цвят - той винаги доминира във визията. Която и горчична рокля да изберете, не забравяйте, че приятелската усмивка и доброто настроение винаги са ключът към успешния външен вид!съвети за жени