Домашни пантофи | Модели | Материя

домашни дамски пантофи

Изборът на домашни пантофи или чехли е въпрос на стил,размер и материал макар,че основната роля при избора е целта на употреба,защото не е толкова важно да сме супер модерни вкъщи. И така, нека дефинираме критериите.

Ако търсите чехли за студените дни,то обърнете внимание на затворени модели, с добра изолация (козина, филц или естествена агнешка кожа) и съответно дебела подметка, която ще поддържа крака топъл за дълго време.


домашни чехли

Ако пък търсите чехли за лятото,тогава избора пред вас е огромен.Фокусирайте се върху отворени модели, джапанки, сандали. Тези модели домашни обувки са дишащи. Чехлите с отворен пръст ще ви помогнат да поддържате здрави крака, гумените модели се използват за бани и сауни. Ако се подготвяте за романтична среща вкъщи, изберете между ажурни модели на ток.

Домашни чехли или пантофи се купуват предимно за подарък,затова е важно да разберете какво ще бъде тяхното предназначение.

По правило може да категоризираме домашните чехли в 3 направления:

1.Домашни чехли или пантофи за ежедневно носене,които се носят докато извършвате обичайната си домакинска работа.Пране,миене на чинии,чистене са все дейности,които предполагат честото цапане на пантофите,затова е важно да изберете материя,която лесно се изпира.

2.Чехли,с които които да посрещнете приятелите си вкъщи.Най-често това са меки чехли с елегантен дизайн и светли цветове.Тук може да изберете каквато и да е материя.

3. Третата категория са чехли,за интимни срещи с любимия човек.Изискванята за тези пантофи са доста високи.Те трябва да се комбинират със секси бельо,хубаво е да се комбинира също така по текстура и цвят със спалното бельо.

Нека поговорим малко за материята.

еротични чехли

Материята,от която са направени домашните пантофи може да бъде най-различна.Най популярните обаче са естествена кожа,изкуствена кожа,естествен или синтетичен велур.Тези материи задържат топлината перфектно и в същото време пропускат въздуха,което е добре за хора,които имат проблеми с изпотяването на краката и всички неприятни усещаня свързани с това.

За чехлите за банята мисля,че няма да учудя никой,че най-подходящата материя е гумата,тъй като гумата е издръжлива на вода и най-различни химикали.

За ежедневните чехли избирайте модели,на които горната част е от лен, полиестер, вълна или памук,ако се очаква често пране (включително в пералня).

ежедневни чехли

При домашните пантофи или чехли размера не е от толкова голямо значение,както при маратонките,защото обикновено материята позволява разтягане или свиване.

Подметката на домашната чехла е индикато за нейното приложение. Например, подметка от плат или кожа е сигнал, че чехлите са предназначени само за носене в сухите помещения.

Ако подметките на пантофите или чехлите са гумени,то това означава,че предназначението им е да се носят в мокри помещения или извън дома.Има и трети вид,който е сравнително нов и модерен.Това са чехли,на които подметките им са направени от пяна,която има "памет" или с други думи са много по-удобни.

Относно цветовете.То пантофите могат да бъдат с най-различни цветове и щампи.За децата също има огромен избор с най-различни анимационни герои.

Домашната мода също е подчинена на определени правила. Чехлите са част от имиджа и въпреки това,че е дреболия,то домашните пантофи могат да разкажат много за собственика си. Ако и вие искате да сте в крак с модата дори у дома, потърсете тази година чехли на едри точки. Ретро стилът е най-забележимата тенденция в домашната мода днес.

Друг модерен хит на годината са чехлите от естествени материали (вълна, филц) с етнически мотиви.съвети за жени


Последни статии