Основните правила за перфектен грим в домашни условия.

„Умишлена небрежност“ често се появява в списъците на тенденциите за красота, но ако все пак се стремим към съвършенство в грима: скрийте недостатъци, подчертавайте предимствата. В този материал ще споделим техники, които ще помогнат за постигане на идеала в грима, ще ви кажем какви средства трябва да се държат под ръка, какви са вариациите на идеалния грим в зависимост от външния вид.

идеалният грим

ТАЙНИТЕ НА ПЕРФЕКТНИЯ ГРИМ

Всеки има своя представа за идеален грим, но в състава на мнозинството този въпрос, като правило, е приблизително еднакъв. Ако изберете компонентите на перфектен грим, тогава те ще бъдат следните:

Равен тон, който прилича на втора кожа. Идеалният тон крие всички възпаления и други несъвършенства по кожата. Основата се разпределя равномерно и хубаво, за да не се виждат следи от „интервенцията“ на козметиката. Покритието трябва да бъде такова, че кожата да изглежда пълна със здраве: да блести умерено, сякаш е хидратирана идеално, „пиперлива“ и красива.

най-добрият фон дьо тен

Добре поддържани вежди . На това наистина трябва да се обърне специално внимание: гримьорите са сигурни, че лицето буквално "се държи" върху веждите. Изражението на лицето, характерът, който хората виждат, когато гледат в очите ви, зависи от формата на веждите. Затова е необходима корекция - важно е да придадете на веждите форма, която от своя страна да съответства на вашата форма на лицето.

подходяща форма за вежди

Как да акцентирате върху силните черти на лицето . Ако искате да подчертаете очите - тогава с ясен контур и остра "опашка" внимателно нанесете очна линия, ако искате да актентирате върху устните - тогава с контурирайте внимателно и нанесете "плътен" цвят на устните. Каквито и подробности да добавите към грима си, направете го внимателно - само тогава лицето ще се окаже наистина завършено.

луксозна очна линия

Балансът . Всички компоненти на грима трябва да се допълват взаимно и да създават хармония. Неслучайно има правило за един акцент - по-добре е да подчертаете или очите, или устните, за да не претоварите лицето. В същото време тези два компонента могат да се изпълняват наведнъж, ако „коригирате“ яркостта на всеки от тези акценти. Ако червилото с наситен цвят се допълни, като нарисувате силен очен контур с молив, резултатът няма да е много добър.

подходящо червило за светла кожа

КАКВО Е НЕОБХОДИМО ЗА ПЕРФЕКТЕН ГРИМ?

перфектен грим

Можете да създадете перфектния грим с основни козметични продукти. Единственото правило е това,че всички продукти трябва да бъдат проверени, с добро качество. Основата, която поради своите недостатъци започва да се "разтапя" час след нанасяне, няма да ви позволи да постигнете съвършенство. Също така, не можете да направите хубав грим без набор от добри четки - професионални.

И така това е нашият списък от козметични продукти ,с които ще създадете една магия върху лицето си:

1. Четки . За основа, руж, сенки за очи, очна линия, червило.

2. Основа за грим , която изравнява не само тона, но и релефа на кожата.

3. Фон дьо тен с лека текстура,устойчива и надеждна - той трябва да издържи през целия ден.

4. Руж , който да нанесете с полупрозрачен слой,което ще направи тена свеж.

5. Палитра от сенки с набор от основни нюанси: бяло, бежово, сиво, кафе, кафяво, черно.

6. Очна линия - черна или кафява

7. Спирала за мигли.

8. Комплект продукти за вежди , включително сенки и восък за фиксиране на формата им.

9. Фиксираща пудра за завършване на грима.

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ПЕРФЕКТЕН ГРИМ У ДОМА?

Наличност на козметични продукти в чантата, както и овладяването на основните техники - са достатъчни, за да получите перфектния грим. Следвайки правилата за подчертаване на скулите с руж с помощта на техники за контуриране и начертаването на перфектната очна линия ще завършат визията ви.

Никога няма и никога няма да има грим, който е идеален за всички. Всяка жена има свои собствени характеристики на лицето, като цвят на очите и косата и те трябва да бъдат взети под внимание при създаването на вашата собствена версия на безупречен грим.

Перфектен грим за блондинки

грим за блондинка

Блондинките например са момичета със светли очи, мигли и вежди. Това е причината много от характеристиките им да се „изгубят“, изглеждайки избледнели. Сред задачите на грима в такава ситуация е да привлече вниманието към очите, да придаде изразителност на веждите на миглите, да оцвети миглите така, че погледът да бъде „широко отворен“, да акцентира на скулите.

Перфектен грим за брюнетки

грим за брюнетка

За разлика от блондинките,на момичетата с тъмни коси и очи,чертите на лицето са склонни да бъдат изразени. Те трябва само да се подчертаят леко. Подходящ за тях е грим с акцент върху устните и очите. Важно е той да не се окаже прекалено силен, затова използвайте наситени цветове само върху устните и подчертавайте очите с очна линия.

ПЕРФЕКТЕН ГРИМ СПОРЕД ЦВЯТ НА ОЧИТЕ

Друга характеристика, която не може да се пренебрегне, когато се опитвате да създадете перфектния грим, който да бъде в хармония с външния ви вид, е цветът на очите. Очите трябва да са "отправната точка" за тези, които не могат да решат кой да бъде водещият нюанс на грима си.

Перфектен грим за зелени очи

грим за жени със зелени очи

Зелените очи са ярки и забележими. Така че можете да се ограничите до класическитите издължени очи с помоща на очна линия. В същото време, ако решите да направите опушени очи, е по-добре да използвате нюанси като кафяво, лилаво, сиво или златисто.

Перфектен грим за сини очи

грим за жени със сини очи

Сините очи са светли, „прозрачни“. Те се нуждаят от повече изразителност, така че се фокусирайте внимателно върху цвета. Използвайте розово, синьо, кафяво, медно и техните нюанси - с тяхна помощ можете да получите перфектния грим.

Перфектен грим за кафяви очи

грим за жени с кафяви очи

За момичетата с кафяви очи е важно да направят образа си по-многостранен по отношение на нюансите. Създайте опушени очи с изразителен цветен преход, използвайки виолетово, синьо, изумрудено, сиво, сребристо.
съвети за жени