Избор на обеци според формата на лицето ни

Жените често са недоволни от външния си вид. Затова обикновено знаят как да подчертаят силните си страни и да скрият недостатъците. Днес ще се добави още един такъв трик, благодарение на който можете да изберете обеци според вашия тип лице и визуално да коригирате формата му.

За да изберете правилните обеци, трябва да знаете вашия тип лице - от него зависи кои бижута ще ви подхождат. Застанете пред огледалото и контурирайте лицето си с червило. Сравнете вашия контур с тези на изображението по-горе и изберете най-близкия.

обеци тип висулка

Обеци подходящи за овално лице

обеци за дълга рокля

На овалното лице линиите на челото и брадичката са почти еднакви по размер и пропорция, имат мека, гладко закръглена форма. Такъв контур се счита за еталон. Ето защо, избирайки обеци за всички други форми, ще се стремим визуално да приведем лицето до правилния овал.

Обеци със всякаква форма ще отговарят на овалното лице. Собствениците на овален тип лице трябва да избират бижута въз основа на това, което искат да подчертаят:

Ако искате да подчертаете шията си, тогава изберете дълги обеци.

Ако искате да подчертаете устните си тогава вашият избор трябва да бъде големи кръгли обеци, за да се концентрирате върху усмивката ви.

Подчертаването на грима ви може да стане с помоща на подходящи триъгълни обеци.

Ако имате къса прическа, тогава кръглите сребърни обеци с перли или други камъни ще ви помогнат да създадете особено интересен образ.

Ако искате да дадете предимство на скулите и средата на лицето ви, то тогава правилният избор е къси обемни обеци и малки шипове

Избягвайте :

Тънки удължени обеци

тънки и дълги обеци

Обеци подходящи за кръгло лице

обеци с декорация

Ако имате широки скули, заоблени линии на челото и брадичката, а дължината на лицето е почти равна на ширината му, тогава сте собственик на кръгъл тип. Избирайки обеци за тази форма, нашата задача е да го разтегнем визуално малко.

По-добре откажете изпъкналите и кръглите обеци : визуално те правят лицето ви по-широко. Препоръчваме ви носенето на дълги висулки и верижни обеци с тежест на края , благодарение на което лицето изглежда по-тясно. Теглото измества акцента върху шията и „разтяга“ лицето, като подчертава линията на брадичката и я прави по-удължена. Дължината на бижутата трябва да е до средата на шията, не повече, в противен случай ефектът ще бъде "намазан".

Препоръки:

Удължени модели - визуално разтягат формата на лицето.

Геометрични контури - компенсират закръглеността.

Избягвайте :

Къси обеци. Те ще подчертаят скулите и бузите и визуално ще разширят лицето още повече.

Модели с големи сферични мъниста и елементи, които отпред имат кръгла форма. Такива обеци подчертават закръглеността на лицето, от която просто се опитваме да се измъкнем.

перлени обеци

Кои обеци ще отиват на квадратно лице?

квадратно лице

Ако имате широко лице с ясна квадратна линия на брадичката, използвайки правилно подбраната форма на обеците, можете визуално да я омекотите и удължите.

Малките обеци не са твои. За квадратно лице обемни дълги обеци с форма на овална форма са добри (но не кръгли - те ще направят лицето „по-широко”). Висулки с преливащи камъни ще изглеждат особено впечатляващи .

Препоръки :

Удължени модели - визуално удължават лицевите контури.

Малки ,но ярки обеци - отвличат вниманието от брадичката.

Избягвайте :

Обикновени обеци до средните скули. Те визуално разширяват лицето.

Моделите с дължина до брадичката. Такива обеци правят квадратното лице по-тежко.

Ясни геометрични контури, които подчертават ъгълността.

Обеци за триъгълно лице

триъгълно лице

Формата на лице с широко чело, средни скули и заострена брадичка се нарича триъгълна или сърцевидна. Докато се стремим да приближим контурите до овала, ще разширим брадичката.

Не носете триъгълни обеци. Те подчертават заострена брадичка и "разширяват" скулите. По-добре е да изберете овални или кръгли обеци. Те ще омекотят острите контури на лицето и ще го направят по-хармонично. Идеалният вариант е „карамфил“ с преливащи се камъчета .

Препоръки :

Моделите до долната част на лицето са идеални в този случай. Изглежда, че продължават линията на брадичката, изравнявайки я с скулите.

"Капки“, продукти, разширяващи се надолу, обеци-пръстени .

Модели до средата на скулите - помагат да се балансира широко чело.

Избягвайте :

Модели, които се стесняват надолу - те визуално подчертават заострена брадичка.

Миниатюрни карамфили - ще има акцент върху широките скули, ще се отвори остра брадичка.

Обеци за лице тип обърнат триъгълник

лице с крушовидна форма

Удължено лице с разширена тежка брадичка се нарича крушовидна форма. Нашата задача е да използваме правилно подбраните обеци, за да направим дъното му визуално по-тънко и по-меко.

Кои обеци ще паснат?

Малки модели или писети - визуално разширете скулите и ги изравнете с брадичката.

Удължени тънки обеци до раменете - изсветлете контурите.

Избягвайте:

Обеци до линията на брадичката. Те ще разширят частта от лицето, която се опитваме да стесним.

Обемни, масивни модели.

кои обеци ще ми подхождат

Избор на обеци по черти на лицето

На две жени с една и съща форма на лицето едни и същи обеци ще изглеждат различно. Ето защо, когато избирате бижута, не можете да се съсредоточите само върху контурите, трябва да вземете предвид прическата и вида на косата, дължината на шията, стила на облекло и чертите на лицето. И ако можем да варираме прическата и дрехите, чертите на лицето могат да се коригират много по-сложно. Имаме няколко препоръки, които ще ви помогнат да изберете обеци за черти на лицето.

* Собствениците на издълбани носове, спретнати устни и малки очи ще могат да подчертаят елегантността на външния си вид с помощта на същите малки обеци.

* Плътните устни, широк нос и големи широко разтворени очи не изглеждат добре с миниатюрни обеци. За момичетата с " по-големи " характеристики препоръчваме ярки, масивни бижута.

* Ако не можете да приписвате чертите си на малки или големи, най-вероятно те са средни. Можете да експериментирате с различни размери бижута.

* В комбинация. Най-редкият и изненадващо красив тип лице. Обикновено това са големи очи и подпухнали устни с малък нос и малка брадичка. Специалистите препоръчват на момичетата с комбинирани черти на лицето да носят големи обеци с малки детайли.

дамски елегантни обеци


съвети за жени