Кариерата трябва да се изгражда през целия живот

как да имам успешна кариера

ladiesworld.eu е интересен с това, че освен по модни теми , предлага разнообразни съвети и по темите свързани с изграждане на кариера и кариерно ориентиране. Ето някои насоки от едни от най-добрите консултанти по кариерно развитие.

Да се развиеш в кариерата е процес , който продължава през целия живот, той обхваща всичко - от избора на професия и избора на работа, до изграждането на кариера и промяната в кариерата. Всъщност този процес никога не свършва.

Има дори треньори, които помагат на онези, които са на върха на корпоративната стълбица, да се ориентират в понякога забързаната кариерна пътека. Ще ви дадем няколко примера,като ще споделим личния си опит по-долу.

Разберете от какво наистина се интересувате

Погледнете се в огледалото и да си задайте този въпрос. Може да попитате също приятелите и семейството си какво според тях трябва да работите. Това е въпрос, който може да се променя много с времето, така че продължавайте да търсите отговора. Работата може да бъде,като игра ако тя отговаря на вашите интереси - ние винаги сме твърдели, че успехът е, когато не знаете дали работите или играете.

Какви са вашите умения ?

Да усетите и разпознаете това, в което сте добър, е най-важното за намиране на правилната кариера. Отне ми няколко години, за да осъзная, че силните ми страни са в това да бъда последователен, ориентиран към детайлите, надежден и добър слушател, който може ефективно да се среща и общува с нови хора и да им помага. Когато научих, че тази комбинация от умения се съчетава с това да бъда добър търговец развих този онлайн магазин. Сега се наслаждавам на работата си.

Следвайте мечтите си.

Ще трябва баланс, като правите много жертви, но това може да се постигне! Животът е кратък ... искате ли да погледнете назад и да кажете „ако бях направил това ...“? Не,нали ? Направете нещата тук и сега. Този израз може да ви накара да действате,защото нямате време за губене.

Работа с хора.

Работата с хора не е лесна иска се установяване на взаимноизгодни взаимоотношения. Разглеждам това като личностно израстване, винаги помагам на хората да разберат какво точно търсят и как да го намерят.

Така се израства в кариерата. Бизнесът е изграден по този начин. Приятелството се основава на това. Ако не го правиш, може да загубиш всичко. За някои хора това е умение, което трябва да научат и развиват.

Музикантите и други артисти обикновено се нуждаят от сериозно побутване, за да се отпуснат пред хората. За екстровертите като мен нещата се получават по естествен начин. Просто обичам комуникацията с хора,защото това ме прави щастлив.

Информационно интервю

Това е невероятен начин да се срещнете с нови хора и да научите за различни професии. Това не е работа - срещате се с някого, просто за да разберете за неговата професия.

Ходил съм на много от тези интервюта - първо с ръководители на музикалната индустрия, а след това с професионалисти в други области по време на кариерно обучение и професионално ориентиране. Всъщност срещнах много приятели по този начин. Връзките, които изграждате чрез информационни интервюта, могат да ви дадат достъп до най-различни работни места, дори преди те да бъдат разгласени от работодателите!

Интервюиране

Бъди себе си. Покажете най-доброто, което можете. Пригответе се да задавате въпроси. Гледайте редовно видеоклипове със съвети за интервюта и не пропускайте да четете статии за това как да преминете през интервю.

Образование

Образование извън гимназията в повечето случаи е необходимо, за да започнете желаният от вас кариерен път. Това означава ,че трябва да посещавате университет или евентуално специализиран колеж.

Виждал съм как хората ограничават кариерния си потенциал, защото нямат лиценз или сертификат за желаната от тях работа ... или необходимата магистърска степен. При мен нещата се получиха без особено образование , но с много желание и хъс.

През годините не спирах да се усъвършенствам, като гледах много онлайн лекции и курсове на утвърдени професионалисти.Използвайте интернет, за да научавате много нови неща!

Проблеми с плащането.

Понякога трябва да изберете дали да отидете на високоплатена работа и да правите жертви (дълги работни часове, огромен натиск) или да отидете на работа, която по-добре отговаря на вашите хобита и начин на живот, но е по-малко платена. Реших да следвам страстите си след дипломирането си, като иградих този онлайн магазин - определено пожертвах голяма заплата. Колегите ми инженери направиха три или четири пъти повече пари от мен. Но знаех, че искам да се занимавам с мода и това ме правеше щастлив.

Трябва да си плащате за всичко.

Не можете да избегнете това. Всички познаваме хора, които имат невероятен късмет и едва ли трябва да изплащат кредити ... но това е изключение. Като дете майка ми винаги ми казваше, че „никой не ти дължи нищо в живота“. Правилно е. Когато сте нов в работния свят, независимо дали работите за някой друг или се опитвате да започнете собствен бизнес, трябва да сте готови да започнете от нулата. Разбира се, не е достатъчно да получите и заемете първото стъпало в професионалната стълба, но ако прекарате това време в усилена работа, попивайки информация,като гъба и оставайки концентрирани, ще се радвате по-късно, когато имате солидна основа от знания и умения, върху които да надграждате.

За да вляза в огромният онлайн свят, преминах през няколко стажа, където не ми платиха нито стотинка.Всичко това доведе до раждането на сайта ladiesworld.eu

Да работиш за себе си.

Работата за себе си може да бъде невероятно преживяване. Вървях ту напред ту назад. Вярвам, че и двете посоки имат своите предимства.

Поставяне на семейството на първо място.

Понякога трябва да избирате между семейството или кариерата. Това може да означава дискусия за това дали да предприемете действие, което ще ви отнеме от времето прекарано със семейството. В моя случай избрах семейството и реших да наема още един човек да ми помага в това начинание.

Не се страхувайте от промяната.

Преследването на нови интереси и преквалификацията може да бъде страхотно преживяване. Не позволявайте това да ви плаши! Ако съм бил убеден за нещо в този живот,то е че промяната е вашият най-добър приятел. В тази ситуация е по-добре да започнете с кариерно ориентиране. В моят случай онлайн индустрията се е променила и всеки ден се променя все повече и повече, както и целите и интересите ми. Дойде моментът, когато си помислих, че е важно да намеря нов път, който да отговаря на новите ми цели и интереси. Това ме накара да се присъединя към същата тази индустрия. Започнах собствен успешен бизнес и съм щастлив,че не се отказах,когато беше най-трудно. Приемете промяната!

Не мислете за рискът.

Рискът, който винаги присъства, когато работите за себе си,но това важи дори,когато работите и за някого другиго. Ако не рискуваш няма как да успееш просто.Затова ви препоръчвам просто да не мислите за риска,защото колкото повече мислите за него,толкова повече намирате причини и оправдания да не направите това,за което може би сте родени.

Тестове на Картър.

Може би много от вас се чудят кой е този.Филип Картър е автор на поредица от книги-тестове за оценка на личността,способностите и интелигентността.Тя може да ви помогне ако изпитвате затруднения в това да откриете себе си и това ,в което сте най-добри.

Доброволен труд.

Това е чудесен начин да възнаградите душата си,защото ще правите хората щастливи без да очаквате нищо в замяна,но това което правите за останалите ще ви се върне стократно.Доброволческият опит може да бъде ключът към следващата ви работа.

Честно казано, четенето на такива статии е обнадеждаващо. Струва ми се, че това не е просто кариерно ориентиране или кариерно развитие, а нещо по-скоро свързано с постигане на неуловимо състояние на щастие.съвети за жени