Как да станете популярни в Instagram в 17 стъпки

дрехи за инстаграм

Instagram или facebook е място, където можете да срещнете хора, от които се интересувате, да споделите мнението си и да намерите съмишленици. Това е страхотно място , на което може да покажете своите таланти и да проявите креативност. Ако искрено правите това, което харесвате, тогава с минимални усилия можете да станете популярни в Instagram и да спечелите симпатиите на своите последователи за дълго време. Следващите ни 17 стъпки ще ви помогнат в това.

Как да станем популярни в Instagram

Няма нито една тайна за успеха. Някой пътува до небесните кътчета на земята и споделя живописни снимки с читателите си, някой води фитнес блог или просто публикува своите красиви снимки. Ако все още не сте много популярни, не се притеснявайте. Можете да станете известни в Instagram, но трябва постоянно да подобрявате профила си и да го популяризирате.

1. Силно име

На първо място, трябва да измислите звучно и лесно запомнящо се име. Помислете предварително за това, какви пристрастия ще има вашият профил и каква информация ще споделите със света. Прякорът ви трябва да е в хармония със съдържанието на вашия профил.

Чувствайте се свободни да използвате подчертаване или тирета, за да улесните четенето на името. В същото време, опитайте се да не прекалявате със специални знаци. Един или два максимума. Ако не можете да се справите сами, използвайте SpinXO Instagram Generator Name или подобни услуги.

2. Изберете ниша, която харесвате и в, която сте най-добри.

Трябва да зададете този въпрос в синхрон с името. Избраната ниша ще бъде ключов вектор в развитието. Може би следвате модата и винаги сте наясно с най-новите тенденции, или може би вашият елемент е готвенето. Това трябва да е нещо, което ви подхожда идеално, за да излъчате сигурност и професионалност.

мода в инстаграм

Не копирайте само страниците на популярните блогове - изберете нещо оригинално, което ви подхожда. Ако не разбирате нищо по темата = не бива да пишете по темата, дори ако темата е популярна. Безсмислено е да се преструвате в социалните медии.

3. Качете красива снимка на профила

Аватар е вашето лице в социална мрежа. Гледайки този малък кръг, потребителите се чудят дали да отидат в основния профил. Ето защо вашата снимка трябва да бъде изключителна и тясно свързана с вашето име.

Очаквайте да отнеме много време, за да се снимате добре. Можете да получите перфектната снимка ,както от първия път, така и за 100-ти път. Да направиш добра снимка не е толкова лесно, колкото може да изглежда на пръв поглед.

Моля, обърнете внимание, че снимката е малка и ще намалее още повече в миниатюрата. Опитайте се да дадете предпочитание на висококачествени изображения, не претоварени с подробности. Поддържайте основната си снимка на профила проста и ясна.

4. Въведете интересна информация за себе си

Преди да започнете активно да се рекламирате, подредете профила си. На първо място, трябва да попълните основната информация за себе си и това трябва да се направи така, че незабавно да привлече вниманието на аудиторията.

Информацията, посочена в биография, е първото нещо, което потенциалните абонати на марката ви научават за вас. Трябва да подходите към попълването на секцията с цялата сериозност. Ненатрапчиво въведете няколко подходящи заявки за търсене, разкажете накратко кой сте, какво правите и какво ви е вдъхновило да направите това. Чувствайте се свободни да използвате хумор, сарказъм, както и емотикони и други символи, за да направите текста си по-ярък и привлекателен.

5. Качествено съдържание

Основният критерий за успех е качественото съдържание. За да спечелите популярност в Instagram, снимките, които публикувате, трябва да са с високо качество. Всяка снимка трябва да има история, идея, настроение.

Преди да публикувате каквато и да е снимка, уверете се, че тя съвпада напълно с вашата марка и има шанс да резонирате с публиката. Тенденцията от последните години сред блогърите в Instagram е единна тема. Всички снимки на профила трябва да изглеждат добре една до друга. Много блогъри избират конкретен стил за обработка на снимки, еднаква цветова схема и композиция.

какви снимки да изберем за инстаграм

Можете също така да разгледате по-отблизо вградените филтри в Instagram или да използвате други редактори на изображения.

Някои блогъри всъщност въобще не позират. Повечето от снимките им изглеждат като случайно попаднали в кадъра и много често това е вярно. Тайната на техния успех се крие в естествеността. Ако искате да бъдете популярни, не се страхувайте да публикувате няколко лични снимки в Instagram.

6. Разработете план за съдържание

Ако забравите за аудиторията си, те просто ще се отегчат и ще започнат да се отписват. Според изследванията увеличаването на честотата на публикациите може да увеличи процента на ангажираност на аудиторията.

Трябва да публикувате публикации поне четири до пет пъти седмично, но планът за публикуване трябва да се обмисли предварително. Повечето блогъри правят снимки предварително и ги публикуват след това. Това ви позволява да помислите как ще изглеждат новите снимки до предишните. За планиране на стратегии в инстаграм дори са разработени специални приложения като Plann, Concept Office или Unum.

програма за популяризиране на страница

Времето на публикациите също не е избрано случайно. Важно е да публикувате по време на най-активните часове на целевата аудитория. Можете да разберете тази информация от статистиката на профилите. По правило пиковете на активността на потребителите се наблюдават предимно вечер и през почивните дни, когато повечето хора са свободни от ежедневни занимания, учене и работа.

7. Преминете към бизнес акаунт.

Ако решите да се заемете сериозно с промоцията на страници, тогава се препоръчва да прехвърлите профила си в бизнес акаунт. Преходът ще осигури много предимства, а основното е достъпът до статистиката на Instragram .

С помощта на статистиката можете да получите важна информация за промоция, а именно:

- най-активните часове на читателите;

- възрастта, пола и географското местоположение на вашите читатели;

- процент на ангажираност на аудиторията;

- статистика за това, кои публикации получават най-много харесвания и мнения.

Тази информация ще бъде полезна за разработване на план за съдържание, идентифициране на целева аудитория и сътрудничество с рекламодатели. Друг важен плюс на бизнес акаунта е възможността да поръчате реклама .

8. Използвайте hashtags

Hashtags са двигател за промоция. Благодарение на тях други потребители могат да намерят вашия акаунт. Освен това те предоставят възможност за влизане в ТОП . В описанието за една публикация в Instagram е позволено да се добавят 30 хештега. Възползвайте се максимално от тази възможност. Ето няколко съвета за оптимално маркиране:

- Не забравяйте да следите за тяхната актуалност.

- Препоръчва се да поставите приблизително девет хештета директно под публикацията. Този брой, според статистиката, носи максимален отговор от публиката.

- Ако искате да поставите голям брой маркери, тогава се препоръчва да въведете 5-10 основни маркера под публикацията, а останалите да поставите под публикацията в първия коментар.

Не забравяйте, че популярните хаштагове не винаги са ефективни. Ако те са популярни, тогава вече имате доста конкуренти по подразбиране и шансовете, че ще бъдете намерени, са много по-ниски.

Препоръчва се използването на хаштагове, които са издадени от 10 хиляди до милион публикации.

Вероятно сте забелязали, че много от тях въвеждат хаштагове на английски под своите публикации и трябва да направите същото, освен ако разбира се не искате да ограничите аудиторията до българоезични потребители.

Ако не сте много запознати със съвременните тенденции, тогава винаги можете просто да опишете това, което се вижда на снимката. Например # рокля, # червена, # дълга . Можете също да вземете приложението TagsForLikes като помощник. С него можете да намерите популярни тематични хештагове и бързо да ги копирате.

Ако сериозно сте решили да направите своя Instagram популярен, тогава не трябва да използвате прекалено обикновени хаштагове. Представете свой собствен марков хештаг и го поставете в горната част на списъка.

9. Използвайте Instagram Stories

Разделът Stories в момента е най-популярен в Instagram. Повече от 200 милиона потребители го използват всеки ден. Това е чудесен шанс да увеличите броя на последователите си. Освен това вашите истории могат да се видят дори от тези, които не са абонирани за вас.

популярни сторита в инстаграм

Цялото съдържание, публикувано в този раздел, ще изчезне след 24 часа. В тази връзка дори можете да публикувате неща, които не отговарят съвсем на основната тема и стил на акаунта. Това е добър начин да експериментирате със съдържание и да определите кой формат е за предпочитане за вашата целева аудитория.

10. Помислете предварително за вашите надписи на публикациите

Думите ви отразяват естеството на вашата страница. Добавете интересни и обмислени надписи към снимките си. Кажете ни какво правите на снимката или какво ви е вдъхновило да направите снимката, споделете интересна информация, съвети или вашето мнение.

Не се колебайте да помолите читателите да кликнат върху „... още“, за да прочетат текста. Не забравяйте да задавате въпроси на потребителите от време на време, за да чуете и тяхното мнение. Това ще помогне не само да провокирате активна дискусия под публикацията, но и ще ви позволи да научите повече за своите последователи и техните предпочитания.

11. Взаимодействайте с вашата аудитория

За да привлечете вниманието на потребителите, трябва активно да взаимодействате с тях. Това е, което играе ключова роля в промоцията на социалните медии. Изберете потребители с подобни интереси и тези, които са вашата целева аудитория и се свържете с тях. Това може да стане по няколко начина:

- Massliking. Харесвайте потребителските публикации, за да привлечете вниманието им. Освен това помага да се насърчи да им отговори.

- Последвайте потребители. Абонирайте се за профили, за да генерирате интерес към вашия акаунт.

Препоръчваме да настроите автоматично изпълнение на тези действия чрез Instaplus . Ще си спестите много рутинна работа и ще получите напреднала статистика за всички взаимодействия.

Алгоритмите на Instagram вземат предвид взаимодействията на потребителите. Колкото по-активни сте, толкова по-често ще ви виждат потребителите.

12. Отбележете известна марка или личност

От време на време маркирайте медийни личности, популярни блогъри или марки в публикациите си. Когато потребителите търсят заявки чрез съответния хаштаг, те могат да видят публикацията ви, наред с други. Освен това мнозина могат да се съгласят с мнението ви за даден човек или марка. В чест на солидарността, харесванията ще летят, възможни са бурни дискусии в коментарите и някой може да ви види като съмишленик и да се абонира за страницата.

Посетихте интересно място, хапнахте в добър ресторант, попадате в любимото си кафене или освежавате гардероба си - маркирайте марки или имена на заведенията.

Имайте предвид, че храната, кафето, маркови дрехи и обувки и популярните места всъщност не изглеждат толкова красиво, колкото в Instagram. В интерес на добрата снимка от ресторант, не е грях да стоиш на стол и да помолиш приятел да свети с фенерче над чинията ти, ако ресторантът е тъмен. Блогърите внимателно подбират ъгъла и местоположението на обектите на снимката, които уж попадат там случайно.

13. Увеличете ангажираността

Ангажирането е основният показател, на който един блогър в Instagram трябва да се съсредоточи. Дори броят на абонатите не е толкова важен. Ако някой харесва или коментира вашите публикации, не стойте настрана и отговаряйте.

Ето няколко начина, по които можете да помогнете да увеличите процента на ангажираност:

- Оставете въпроси и покани за действие под описанието на снимката.

- Публикувайте съдържанието си, когато вашите читатели са най-активни.

- Провеждайте анкети в Истории.

- Взаимодействайте с акаунти и съдържание, подобни на вашата тема.

- Абонирайте се за съответните хаш-маркери, така че цялото съдържание, което ви интересува, да се появи веднага на началната страница.

Използвайте акаунти в други социални мрежи

Не забравяйте, че дори Ким Кардашиян в началото имала 0 последователи. Използвайте други социални мрежи, за да получите първите си абонати . Вероятно имате няколко акаунта в други социални мрежи, например Facebook или Twitter и със сигурност има десетки приятели, които биха били заинтересовани да ви гледат в Instagram. Използвайте тази възможност, за да получите първия тласък на популярността.

Не е нужно да молите всеки приятел да се абонира. Достатъчно е да свържете тези страници в настройките и приятелите ви ще бъдат информирани, че сте се появили в Instagram.

Вдъхновете последователите си

Задачата на влиянието е не само да разшири аудиторията си, но и да вдъхновите читателите си. Например Nike или Lululemon публикуват мотивиращи снимки на хора, които са направили нещо изключително в сторитата си. Starbucks публикуват снимки на закуски с кафета и също споделят интересни истории от живота, разпространявайки уют и топлина.

14. Бъдете искрени

Дори и да се опитвате да продадете нещо на хората, когато общувате с публиката си, бъдете себе си. Instagram е социална мрежа, която обича искреността. Не е нужно да споделяте най-разкриващите си тайни с вашите читатели, но ги оставете да научат малко за това как живеете. По този начин те ще ви подкрепят не само защото обичат съдържанието ви, но и защото ви обичат.

15. Участвайте и провеждайте конкурси

Всеки ден има много конкурси в Instagram. Най-популярният конкурс е снимката за деня. За да участвате в него, добавете етикета #photooftheday под една от снимките. Победителят ще получи публикуването на снимката в акаунта @photooftheday с линк към страницата на автора и това е огромно внимание към снимката и страницата на автора. В резултат на това стотици нови абонати и хиляди харесвания.

16. Поръчайте реклама от блогър

Сега, когато профилът ви е напълно завършен и има определен брой последователи, той е готов за реклама. Премислената реклама от блогър с тема, подобна на вашата, може да ви донесе стотици, ако не и хиляди, нови абонати. Предимството е, че често е по-евтино от официалната реклама. Освен това не изглежда натрапчиво и се възприема по-добре от публиката.

17. Заключения

Възможно е да станете популярни в Instagram през 2020 г., въпреки че е доста трудно. Както във всеки бизнес и тук е важно голямо желание да се работи усилено. И е важно да не спирате да се наслаждавате на това, което правите.съвети за жени