Рокля от дантела.Свойства и характеристики

Дантелена дълга рокля

Току-що се върнах вкъщи след кафе с приятелка.Там видях една майка в рокля, която изглеждаше зашеметяващо.Беше облечена с черна дантелена рокля. Впечатлен от видяното, реших да направя малка селекция от съвети и илюстрации за това как да носите дантела правилно, така че да изглежда елегантно, красиво.

черна дантелена рокля

На първо място, искам да споделя един много важен фактор, който повечето дами пренебрегват: не трябва да се фокусирате върху това как моделът е показан в магазина или на модния подиум. Много модели носят прозрачни и дантелени артикули директно върху голото си тяло. Това е разбираемо: имат малко време за преобличане, първо я осветяват прожекторите, после на тъмно, после отново се превръща в светлина ... просто няма достатъчно време за избор и обличане на бельо под всяка рокля. И понякога дизайнерът се стреми да подчертае прозрачността само на модния подиум. Но ние не сме на модния подиума , така че си струва да помислите дали вашата прозрачна дантелена блуза или дантелена рокля би била подходяща за носене в автобус, на родителска среща или в офиса.

Сега нека обсъдим какво е дантелата в модата и как да се възползвате максимално от потенциала на този плат. Има две основни направления върху,които искам да се фокусираме:Първият е темпераментна красавица а вторият - наивно младо момиче. За момичета с тъмна кожа, първият тип е подходящ (черна дантела, тип бельо, провокативни модели), момичетата със светла кожа са по-склонни да изберат втория вариант (ръчно плетена дантела или нейната имитация, светли цветове, малко пасторалност и наивност на тоалета,като цяло)

Благодарение на Марк Джейкъбс бродерията на Ришельо е във възход през последните години. Спомням си откъс от Анна Каренина: Кити обичаше такава бродерия и Левин й се смееше, казвайки, че всички зашиват дупки, а вие ги изрязвате. Най-често тази бродерия се извършва в бели и пастелни цветове. Под такива неща е най-правилно да облечем затворено бельо в телесен цвят (бялото ще бъде твърде прозрачно).

бяла дантелена рокля

Мисля, че в повечето случаи си струва да се обърне внимание на подобна визия,но само където такава бродерия не се използва за цялостно облекло, а само като декорация: яка , бордюр на пола и т.н.

Сложните дантелени материи изглеждат деликатни и в същото време непрозрачни.Алтернативно, мисля, че вместо плътно покритие, можете да използвате втора ажурна тъкан,като на изображението по-долу. По този начин ще изглеждате прекрасно, и в същото време няма да позволи на бельото да „искри“.

рокля с ажурни елементи

Ако говорим за подплата в телесен цвят под черна дантела - аз лично смятам, че подплатата трябва да съответства на дължината на роклята, в противен случай долната линия ще унищожи всички пропорции.

Ако сте решили да обличате ажурни елементи без допълнително покритие е важно само да се уверите, че всички „неприлични“ зони са покрити с непрозрачна част от тъканта.

По принцип е възможно да облечете дори и много прозрачни дрехи директно върху бельото, но само когато визуалният център на композицията измества акцента към затворената зона на тоалета.

прозрачна дантелена рокля

Ако се съмнявате дали дантелената рокля не е прекалено провокативна и разголена може да добавите различни дантелени елементи като тапицерия.

Дантелата изглежда добре на контрастен фон,но трябва да бъдете внимателни при избора,защото твърде простата дантела ще изглежда много евтино и ще „загрозни“ тоалета. Струва си да бъдете внимателни при избора на основния материал. Няма популярни комбинации като „евтин гипюр върху полиестер креп-сатен“

дантелена блуза

Бих искал да вмъкна и нещо за дентелените поли. Най-добре е, ако дължината им е до коляното и под него. Това се отнася както за самите поли, така и за рокли с дантелена долна част.

Изключене може да се направи за нещата в „момичешки“ стил, които не носят нотка на съблазняване и провокация и изглеждат по-невинно, отколкото приканващо. В този случай се използват подходящите цветове: бяло, кремаво, бежово. Черна къса дантелена пола може да носите само и единствено ако е по-пухкава и разкроена.

Може да използвате прозрачна дантела,като пелерина или болеро върху основната рокля.Това е ефективен и в същото време "безопасен" начин за носене на много прозрачна дантела.

дантелено болеро

Има и еластични дантели,които може да се използват за жилетка или топ, които да се носят върху корсет или боди.

По отношение на късите панталонки ако сте фенове на дантелените шорти,то те трябва да изглеждат закачливи. Затова се насърчава свободното прилягане. (между другото, късите панталони, които седят свободно, също правят краката ви по-тънки)

дантелени шорти

Веднага щом дантелените шорти започнат да прилепват плътно към бедрата, вие ставате като " момиче от пистата " ако ме разбирате.

Съветвам ви да обърнете внимание на аксесоарите от дантела.Има много обувки и чанти покрити с прекрасна дантела.Това веднага ще създаде определен акцент и в същото време няма да ви позволи да излезете от границите на приличието.

Между другото може да разгледате в онлайн магазините и бутиците дантелените летни палта изглеждат невероятно готини! Това е случаят, когато дантелата може да бъде абсолютно прозрачна (в края на краищата, ние обличаме палто върху рокля или други дрехи)

Ето и една визия с дантелена рокля,която лично на мен ми изглежда грозно и пошло.

оранжева дантелена рокля

Може би роклята е подходяща за червения килим, но за обикновено момиче такава рокля ще й стои ужасно.

Ярък цвят плюс дантела с малък модел от този тип - изглежда много „китайски“, в най-лошия смисъл. Въпреки че вярвам, че повечето шивачи, могат да ушият далеч по-добра версия на тази "синя злополука"

Синя дантелена рокля

Внимавайте за поли като тази. Всички магазини от категорията „стилни офис дрехи“ са пълни с такива неща, чийто асортимент не може да се нарече нито офис, нито стилен.

дантелена пола

Може да разгледате всички наши стилни предложения за дантелени рокли туксъвети за жени